Единна лекарствена политика в ЕС, Европейски здравен стълб и разпределение

...
Единна лекарствена политика в ЕС, Европейски здравен стълб и разпределение
Коментари Харесай

Д-р Десислав Тасков: Имаме нужда от едиина лекарствена политика в ЕС

" Единна лекарствена политика в Европейски Съюз, Европейски здравен дирек и систематизиране на средствата от европрограмите за опазване на здравето на цялата територия на страната. Това са част от секторните ограничения, които сме заложили във Визия за Европа ", сподели претендентът за евродепутат от " Българска социалистическа партия за България " доктор Десислав Тасков на работна среща с представители на лекарското съсловие в Пловдив. Заедно с народния представител доцент доктор Георги Йорданов разясниха тежкото положение на здравната система и вероятните решения. " България е преди всичко в Европа по здравно неосигурени пациенти в резултат на съмнение в системата и обществената беднотия ", уточни доктор Тасков един от отрицателните фактори в трупането на задълженията. " Първопричината за милионите отговорности на здравните заведения е в това, че само в България те са търговски сдружения ", акцентира експертът по онкологична урология. Той предизвести, че системата може да се срине поради дефицита на медицински експерти. Особено трагично е ситуацията с медицинските сестри и явно няма политическа воля да се реши. Недоверието в системата на опазването на здравето нараства, а тя е част от националната сигурност на страната, стана ясно от думите му. Той се базира на стряскаща статистика - у нас е най-голям процентът на предотвратимата смъртност. " Това ще рече, че пациенти, които могат да бъдат избавени, си отиват. Инсулти, инфаркти и ракови болести са най- публикуваните диагнози ", заяви претендентът в листа №18. " Лекуваме с хоспитализации, а профилактиката е загърбена ", добави пловдивският народен представител доцент доктор Йорданов.



По думите му основаната здравна инфраструктура се разрушава, а това редуцира достъпа до лекарска помощ в дребните градове. Двамата лекари бяха безапелационни, че то общинското опазване на здравето има своите обществени функционалности и ликвидирането му води след себе си последствия от демографски и трудов темперамент.
Д-р Делев от Пловдивската лекарска гилдия повдигна тематиката с неефективното консумиране на средствата по европейските стратегии. Младият хирург доктор Любомир Паунов предложи профилиран фонд за младите лекари специализанти като мярка за застраховане на медицински фрагменти в общинското опазване на здравето. Адв. Тодор Кръстев даде концепция за Европейска здравна харта, която да регламентира минималните условия в здравните системи на страните членки. Д-р Тасков одобри тези и други оферти и заключи: " Нужна е радикална трансформира и тя може да стартира на 26 май, с №18 в интегралната бюлетина ".
По-късно доктор Тасков беседва с представители на арменската общественост в " Инфо18Център ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР