Единна координация и точен механизъм за действие при природни бедствия,

...
Единна координация и точен механизъм за действие при природни бедствия,
Коментари Харесай

Д-р Красимир Методиев: Трябва ни механизъм за действие при бедствия, аварии и тероризъм



Единна съгласуваност и прецизен механизъм за деяние при естествени бедствия, повреди и тероризъм би трябвало да бъде въведен у нас, с цел да няма пропуски, които да застрашат живота на хората по време на случай - това сподели във Варна проф. доктор Красимир Методиев от Медицинския университет, експерт по биотероризъм и почетен консул на страната Израел у нас. Проф. Методиев посочи:

" Ако всичко се развива във формулировки от рода на: " би могло да се случи " или " вероятно нещо ще стане ", това е просто едно размиване на отговорността. Трябва този логаритъм, който в Румъния са създали от години и който работи като смачкан часовник, да го въведем и у нас. Крайно време е да се престане с това коя институция е по-велика от другата, кой водач е по-голям водач от другия, а би трябвало да има цялостна съгласуваност на тези дейности. Защото това, което аз виждам непрекъснато в моите участия в уъркшопите по контратероризъм в Израел - дава ни съображение задоволително ние да използван непознатия опит. "

На въпрос какво би трябвало да предприемем в случай че попаднем в обстановка, сходна на случилото се в Страсбург във вторник вечерта, проф. Методиев отговори:

" Не би трябвало да се позволява суматоха, това е главното, тъй като когато тълпата тръгне, тя опустошава всичко пред себе си, тогава се получава към този момент по-голям брой на жертви и потърпевши в сравнение с от самия акт. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР