Единият от задържаните с дрога в Перу – 45-годишният Асен

...
Единият от задържаните с дрога в Перу – 45-годишният Асен
Коментари Харесай

Кой е един от задържаните българи с дрога за 200 млн. долара

Единият от арестуваните с дрога в Перу – 45-годишният Асен Чехларов, е имал обща компания с някогашния член на Управителния съвет на БНР и член на борда на шефовете на "Медийна група България " Христин Стрижлев.

Чехларов беше арестуван дружно с още един българин Георги Николов преди няколко дни в гр. Писко, Перу с рекордното количество от 380 кг кокаин. Стойността на опиата е за към 200 000 000 $.

„ От 15 години нямам връзка с Асен, не сме се чували, не сме се виждали “, съобщи Стрижлев по телефона, съобщи NOVA.

Фирмата „ Север+ “ е записана в Ловеч през 1997 година, а активността й е била радио и телевизионна активност. С днешна дата компанията не развива активност.

„ Не познавам този човек “, съобщи и журналистът Петър Пунчев - също вписан като част от компанията „ Север+ “ и съобщи, че компанията е била основана за развиване на радиостанция в Плевен и Ловеч.

Пунчев и Стрижлев са някогашни съдружници в собствеността на радиата „ ФМ+ “ и радио „ Фреш “. И двамата бяха претенденти да оглавят Националното радио.

Третият съучастник в активността им е Пламен Радински. Той е посочен и като ръководещ във компания „ Север+ “, където присъединяване има арестуваният с дрога Чехларов. Радински отхвърли да познава Чехларов.

„ Дейността на компанията беше създаване на радиостанция в град Ловеч. Не го познавам и нямам спомен. Беше преди 20 години “, изясни пред NOVA Радински.

Освен във компания „ Север+ “ Асен Чехларов има присъединяване в още няколко компании, които не развиват активност. „ Ветримекс “ е записана в София и има за цел комерсиално ходатайство с разнообразни артикули. „ Астранет “ също е записана в столицата, а активността й е далекосъобщения. „ Трансауто “ се е занимавала с товарен превоз.

По информация на NOVA Чехларов и Николов са изхвърчали от летище „ София “ няколко дни преди да бъдат арестувани в Перу. Крайната дестинация за стоката пък била Западна Африка.

Експерти описаха, че Гана и Нигерия са се трансформирали в хранилище разпределително за кокаина от Южна Америка. От африканските страни опиатът отпътува за Съединени американски щати и Западна Европа, като годишно потреблението на кокаин на Стария континент е 200 тона. В Америка употребяват с към 50 тона повече.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР