Единият от задържаните му братя е бил под наблюдението на

...
Единият от задържаните му братя е бил под наблюдението на
Коментари Харесай

Французите Признаха С Половин Уста: Терористичен Атентат В Страсбург! Стрелецът Избяга

Единият от арестуваните му братя е бил под наблюдението на френското разузнаване поради радикална ислямистка агитация.

Полицията е направила инспекции на всички адреси и си сътрудничи интензивно с немските управляващи, допускайки, че нападателят може да се намира на немска територия. В дома му са открити граната и зареден револвер.

Извършителят е разпознат като 29-годишен мъж, разследван поради коренен ислям. Осъждан е по 27 обвинявания във Франция, Германия и Швейцария. За офанзивата си е употребявал нож и огнестрелно оръжие. След офанзивата нападателят избягал с такси, даже се похвалил на таксиметровия водач какво е направил, бил е ранен в ръката и към момента въоръжен.

За издирването на атентатора са мобилизирани към 350 души, измежду които 100 служители на реда, военни, два хеликоптера, уточни министърът на вътрешните работи на Франция Кристоф Кастанер, който дойде в Страсбург.

Жителите на Страсбург го разказват като град, който е нащрек. Жителка на града, чийто брачен партньор работи покрай мястото, на което е станала офанзивата, споделя: " Съпругът ми работи в ресторант в центъра на града. След като се чуха изстрелите, е пристигнала полиция и им е споделила да затворят ресторанта. И те са го затворили, също са им споделили да угасят светлините ".

Нападението съответствува с провеждането на постоянното месечно съвещание на Европейския парламент. Снощи депутатите и намиращите се в постройката на Народното събрание бяха принудени да останат в нея след среднощ по разпореждане на силите за сигурност.

" Ние пазиме демокрацията, като работим ", сподели тази заран ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни при откриването на пленарното съвещание тази заран и още:

" Трябва да реагираме тъкмо противоположното на тези, които желаят да наранят демокрацията. Трябва да вървим напред, не би трябвало да променяме навиците си, по тази причина нощес продължихме работата си в пленарната зала, приключихме в среднощ. Днес сме тук, с цел да продължим напред, тъй като силата на свободата и демокрацията печели против насилието, закононарушението и тероризма ".

" Разбира се, би трябвало да променим Европа, само че не и да я унищожаваме. Това е единственият метод да покажем, че силата печели против насилието и че силата на Европа ни закриля ", сподели още Таяни.

В Страсбург е разгласен ден на печал.

Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР