Единият от тях има 20 титли от Големия шлем, другият

...
Единият от тях има 20 титли от Големия шлем, другият
Коментари Харесай

Надал и Федерер събраха 3,5 млн. долара за благотворителност в луд мач

Единият от тях има 20 трофеи от Големия шлем, другият го " гони " с 19. И двамата са измежду най-хубавите тенисисти в историята на този спорт, имат милиони фенове по света и големи доходи от шампионатите.

Какво би предиздвикало Роджър Федерер (20 титли) да излезе на корта против Рафаел Надал (19 титли), а залогът да не е нов трофей или нанагорнище в международната класация? Огромните им сърца!

Двамата бяха в основата на шестото издание на " Мач за Африка " - благотворителна самодейност, проведена от фондацията на Федерер, която оказва помощ децата на континента да получат положително обучение.

Снимка: Reuters
Маестрото и Матадора би трябвало да са горди със себе си, защото през 2020 година съумяха да съберат рекордните 3,5 млн. $! Освен това сложиха връх за най-посетен тенис мач. По трибуните в Кейптаун имаше 51 954 души. До тогава мачът с най-вече аудитория беше демонстративният дуел в Мексико Сити в края на 2019 година сред Федерер и Александър Зверев - 42 517 фенове.

Record-breaking!

An incredible 51,954 people were in attendance for #MatchInAfrica! pic.twitter.com/NfZTI9nBxk
— Tennis TV (@TennisTV) February 7, 2020

Преди двете тенис звезди да се впуснат в борба един против различен, те изиграха една среща на двойки. Партньор на Федерер за трета поредна година беше неговият добър другар - създателят на " Майкрософт " и един от най-богатите хора в света Бил Гейтс. Надал пък застана един до друг с артиста от Южна Африка Тревър Ноа.

Тандемът Федерер/Гейтс се наложи с 6:3 в срещата, изпълнена с доста смях и комични моменти на корта.

Might this be the greatest rally of all time? #MatchInAfrica pic.twitter.com/0LEPBLlWm2
— Tennis TV (@TennisTV) February 7, 2020

След това настъпи часът на дълго чакания мач сред двамата огромни съперници в спорта и положителни съдружници на благотворителния фронт. За наслада на всички присъстващи, Федерер и Надал сътвориха същинско тенис представление, в което демонстрираха за какво са измежду най-хубавите в света.

Всъщност точно с два мача посред им стартира традицията на Мача за Африка през декември 2010 година

Този път успеха беше за символичния хазаин Федерер. Швейцарецът се наложи с 6:4, 3:6, 6:3.

Victory for @rogerfederer in Cape Town!

He defeats Nadal 6-4 3-6 6-3 to win the #MatchInAfrica pic.twitter.com/DOJdttv1wv
— Tennis TV (@TennisTV) February 7, 2020

" Беше привилегия да бъда довечера тук. Беше необикновено да споделя корта с Рафа. Това, че се случи в Южна Африка, е още по-специално. Това е доста повече от тенис. Надявам се, че можем да го създадем още веднъж, че Рафа може да се върне още веднъж в тази красива страна. Не знам дали още веднъж ще се играе тенис на толкоз огромен корт, нека върхът бъде усъвършенстван ", сподели след мача швейцарецът.

How does he do it?!

Superb skill from @RafaelNadal!#MatchInAfrica pic.twitter.com/zT4DXqYQvU
— Tennis TV (@TennisTV) February 7, 2020

Въпреки че загуби, Надал също не спести да показа, че се е чувствал ужасно на корта в Кейптаун.

" Радвам се, че Роджър избра тъкмо мен да бъда част от това събитие. Много съм му признателен. Дадох най-хубавото от себе си. Невероятно е да играеш пред такава аудитория, на такова място. Искам да окуража Роджър, че прави такава работа с фондацията си в Африка. Той предава значими полезности на децата. Това е най-важното ", сподели Матадора.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР