Единият от трима тийнейджъри, изрисували с графити паметниците в центъра

...
Единият от трима тийнейджъри, изрисували с графити паметниците в центъра
Коментари Харесай

Тийнейджър се извини за надраскани паметници в Русе

Единият от трима младежи, изрисували с графити паметниците в центъра на Русе, обществено се извини за постъпката си и се зае с почистването на надписите. Още през вчерашния ден в обществените мрежи причинителите на похищението бяха разпознати от консуматори, които ги разпознаха по прякорите им - DOPE, KIPO, LEEN, съобщи Русе Медиа.

Едното от момчетата призна, че той е взел участие в изрисуването и още през вчерашния ден се е заел да отстрани драсканиците, дело и на приятелите му. Това провокира многочислени позитивни реакции, като русенци го поздравиха за смелостта да си признае и за последвалите му дейности.

Темата за вандализма повдигна още веднъж и въпроса кой монумент е значим за града и би трябвало да се пази. Част от хората разясниха, че става въпрос за образование и без значение кой е монументът, това не е място за графити. Други пък бяха безапелационни, че е извънредно време Братската могила да бъде отстранена, защото я свързват с комунистическия режим.

Общото мнение обаче е, че вандализмът няма място в Русе, изключително по знакови места - един от най-тъжните образци е Пантеонът на възрожденците, който постоянно се постанова да бъде чистен от драсканици, само че за жалост сякаш към този момент сме привикнали с гледката на надраскани здания.

От общината пък още веднъж приканват при сходни случаи да се подават сигнали, с цел да може нарушителите да бъдат открити и глобени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР