Единият от синовете на крайнодесния президент на Бразилия е остро

Единият от синовете на крайнодесния президент на Бразилия е остро ...

Син на Болсонару под прицел след коментар за демокрацията.


Единият от синовете на крайнодесния президент на Бразилия е остро критикуван в страната, след като обяви, че не може да се постигне бърза политическа промяна "с демократични средства", пише "Гардиън".

Карлос Болсонару си навлече гнева на политици в понеделник вечерта със съобщение в "Туитър".
Болсонару: Чили не е Куба благодарение на диктатурата на Пиночет
Болсонару: Чили не е Куба благодарение на диктатурата на Пиночет

Докато Бачалет заявява, че Бразилия губи демократично пространство, тя забравя, че нейната страна не е Куба благодарение на тези, които имаха смелостта да спрат левите през 1973 г.

Той подчерта, че трансформирането на Бразилия не може да се случи със скоростта, която желаят, ако се използват демократични средства.

Този коментар предизвика широк отзвук в страна, която само преди няколко десетилетия успя да свали диктатурата и чиито лидер е известен с подкрепата си за авторитарни режими.

"Да, подкрепям диктатура", обяви веднъж пред Конгреса президентът Жаир Болсонару.

Консервативният вестник Estado de São Paulo заклейми съобщението на Карлос Болсонару и призова баща му да заеме позиция по въпроса.
Болсонару недоволен: След Макрон и Бачелет се бърка в работите на Бразилия
Болсонару недоволен: След Макрон и Бачелет се бърка в работите на Бразилия

Бачелет предупреди, че демократичното пространство в страната намалява

Колумнистът на вестник O Globo Бернардо Мело Франко определи коментара като умишлен опит да се ентусиазират поддръжниците на Болсонару и да се прикрият недостатъците му като президент на фона на сриващата се подкрепа за държавния глава.

"Карлос Болсонару заяви това, което баща му мисли", предупреди Франко и подчерта, че "авторитаризмът е в кръвта на семейството".

Дори вицепрезидентът Хамилтън Мурао беше принуден да се намеси, като заяви, че демокрацията е "съществен елемент" от Западната цивилизация.

Карлос Болсонару отвърна на критиката, като нарече журналистите "негодници", "измет", "мръсотия" и "боклук".

Обръщайки се към законодателите в Бразилия, неговият брат Едуардо Болсонару омаловажи коментара като "не е голяма работа".

Източник: news.bg