Единият от синовете на крайнодесния президент на Бразилия е остро

...
Единият от синовете на крайнодесния президент на Бразилия е остро
Коментари Харесай

Син на Болсонару под прицел след коментар за демокрацията

Единият от синовете на крайнодесния президент на Бразилия е остро подложен на критика в страната, откакто разгласи, че не може да се реализира бърза политическа смяна " с демократични средства " , написа " Гардиън ".

Карлос Болсонару си навлече гнева на политици в понеделник вечерта със известие в " Туитър ".
 Болсонару: Чили не е Куба с помощта на диктатурата на Пиночет
Болсонару: Чили не е Куба с помощта на диктатурата на Пиночет

Докато Бачалет декларира, че Бразилия губи демократично пространство, тя не помни, че нейната страна не е Куба с помощта на тези, които имаха смелостта да спрат левите през 1973 година

Той акцентира, че трансформирането на Бразилия не може да се случи със скоростта, която желаят , в случай че се употребяват демократични средства.

Този коментар провокира необятен отзив в страна , която единствено преди няколко десетилетия съумя да смъкна диктатурата и чиито водач е прочут с поддръжката си за властнически режими.

" Да, поддържам тирания ", разгласи един път пред Конгреса президентът Жаир Болсонару.

Консервативният вестник Estado de São Paulo жигосах с ъобщението на Карлос Болсонару и прикани татко му да заеме позиция по въпроса.
 Болсонару неудовлетворен: След Макрон и Бачелет се бърка в работите на Бразилия
Болсонару неудовлетворен: След Макрон и Бачелет се бърка в работите на Бразилия

Бачелет предизвести, че демократичното пространство в страната понижава

Колумнистът на вестник O Globo Бернардо Мело Франко дефинира коментара като тенденциозен опит да се ентусиазират поддръжниците на Болсонару и да се прикрият минусите му като президент на фона на сриващата се поддръжка за президента.

" Карлос Болсонару съобщи това, което татко му мисли " , предизвести Франко и акцентира, че " авторитаризмът е в кръвта на фамилията ".

Дори вицепрезидентът Хамилтън Мурао беше заставен да се намеси, като съобщи, че демокрацията е " значителен детайл " от Западната цивилизация.

Карлос Болсонару отвърна на рецензията, като назова публицистите " негодници ", " сган ", " нечистотия " и " отпадък ".

Обръщайки се към законодателите в Бразилия, неговият брат Едуардо Болсонару омаловажи коментара като " не е огромна работа ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР