Единият от полуфиналите на отминалото Световно първенство по футбол в

...
Единият от полуфиналите на отминалото Световно първенство по футбол в
Коментари Харесай

0 от 9: Хърватия отнесе Аржентина и ги превърна в единствения отбор без победа на United Cup

Единият от полуфиналите на отминалото Световно състезание по футбол в Катар опълчи Хърватия и Аржентина, като във въпросния мач южноамериканците не оставиха никакви шансове на съперниците си и ги отстраниха с 3:0. Днес двете страни още веднъж се изправиха една против друга, само че този път в отборната тенис конкуренция United Cup.

Сега обаче конфликтът се разви по радикално друг метод, защото триумфът бе на страната на " кръстоносците ", които разгромиха аржентинската селекция, надделявайки с безапелационното 4:0. През вчерашния ден Борна Чорич и Дона Векич дадоха преднина на родината си, а през днешния ден Петра Мартич и Борна Гойо довършиха започнатото от своите съотборници, надделявайки надлежно над Надя Подороска и Федерико Кория.

В конфликта при дамите хърватката срещна сериозна опозиция от намиращата се с над 150 позиции по-назад в ранглистата съперничка, само че в последна сметка по-сериозният опит на Мартич оказа своето въздействие и тя съумя да пречупи аржентинката, оформяйки крайното 6:2 4:6 6:1. Откриващата част протече под превъзходството на хърватската представителка, която реализира три пробива и небрежно си обезпечи преднина в общия резултат. Вторият сет обаче бе доста равносилен, само че в края му Подороска сподели по-здрави нерви и съумя да вкара срещата в трета част. В нея сюжетът от първия сет се повтори, защото Мартич още веднъж бе по-уверената от двете и възползвайки се от слабия начален удар на съперничката, подпечата успеха за своята страна.

Двубоят сред Борна Гойо и Федерико Кория също предложи известна доза конспирация, но триумфът още веднъж бе в интерес на хърватина, който записа двусетова победа със 7:6(5) 6:4. Дебютната част бе извънредно оспорвана и изцяло резонно се стигна до тайбрек, в чийто край Гойо доста увеличи равнището си и съумя да пречупи съперника. В седмия гейм на втората част пък Кория позволи кратковременен спад в представянето си от сервис линията, от който балканецът не пропусна да се възползва, с цел да осъществя съдбоносен пробив. 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР