Единият от двамата руски дипломати, улични в шпионаж у нас,

...
Единият от двамата руски дипломати, улични в шпионаж у нас,
Коментари Харесай

Единият от изгонените руски дипломати внедрявал агенти под фалшива самоличност?

Единият от двамата съветски дипломати, улични в шпионаж у нас, се е интересувал от недостатъци в българската система за гражданска регистрация, оповестява NOVA, базирайки се на информация от следствието.

Той е търсил данни умряли българи в дейна възраст или такива, които непрекъснато живеят в чужбина. След това изготвял подправени самоличности на съветски разузнавачи, които внедрявал у нас.

Припомняме, че в петък съветският дипломат у нас Анатолий Макаров бе привикан в Министерство на външните работи, където му бе връчена нота за изгонването на съветските дипломати. Тогава им бе даден 48-часов период да изоставен страната.

Не е ясно дали двамата дипломати към този момент са отвън България, само че информация на NOVA сподели, че през днешния ден от Летище София има два полета към съветската столица.

В събота руското външно министерство излезе с публична позиция във връзка експулсирането на дипломатите от България, като назова дейностите на страната ни " намерено неприветлив ход ".

Тази стъпка е провокативна, " противоречаща на градивния и обичайно взаимно оправдателен темперамент на руско-българските връзки ", се споделя в документа. Министерството акцентира, че Русия си резервира правото да предприеме ответни ограничения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР