Единият от двамата руски дипломати, обявени в понеделник от българското

...
Единият от двамата руски дипломати, обявени в понеделник от българското
Коментари Харесай

Един от обявените за персона нон грата руски дипломати е с коронавирус

Единият от двамата съветски дипломати, оповестени в понеделник от българското външно министерство за личност нон грата, е инфектиран с ковид и ще напусне територията на България незабавно откакто се възвърне.

" Единият от двамата дипломати, разгласен за личност нон грата, е диагностициран с ковид и заради това той няма да може да напусне територията на България в избрания период. Той ще направи това незабавно откакто се възвърне и получи негативен PCR тест. Медицински документи удостоверяват нуждата за тази насилствена стъпка. Вторият посланик ще напусне България до инструкции период, т.е. в границите на 72 часа ", съобщи дипломатическата задача.

В понеделник българското външно министерство разгласи двама чиновници на съветското посолство в София за личност нон грата и съобщи, че би трябвало да изоставен България в границите на 72 часа. В същото време съветското посолство акцентира, че " смята решението на българската страна за голословно ".

В петък прокуратурата заяви, че шестима сегашни и някогашни чиновници на Министерството на защитата и военното разузнаване на страната са арестувани по съмнение в шпионаж за Руската федерация. В понеделник Окръжният боен съд по искане на следствието сложи под стража петима от тях. Друг обвинен беше освободен под гаранция, защото прокуратурата не настоя за ареста му.

Дипломатическата задача изрази убеденост, че " процесът ще се организира на деполитизирана, безпристрастна и справедлива основа в строго сходство с нормите на българското и интернационалното законодателство ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР