Единият от двамата мъже, задържани във връзка с убийството на

...
Единият от двамата мъже, задържани във връзка с убийството на
Коментари Харесай

ОБЗОР: Един в ареста за убийството на Петър Бъчваров, слагат камера на Водната палата

Единият от двамата мъже, арестувани по отношение на убийството на българския граничен служител на реда Петър Бъчваров, остава в ареста. 
Прочетете още
Припомняме, че през днешния ден изправиха пред състав на съда в Одрин щдвамата братя - турски жители  (E.E. и М.Е.). Те са упрекнати за стрелбата на българо-турската граница.

Днес се появиха нови версии за нападението. 

Междувременно в цялата страна служителите на реда отдадоха респект на умрелия си сътрудник. 

Пловдив ще има нов парк, построен от нулата през пролетта. Дългоочакваното видоизменение на запустелия терен на Гарнизонна фурна, който от десетилетия не се употребява,  вече стартира, като на място се виждат усилени действия.

Европейският център за транспортни политики (ЕЦТП) конфигурира камери, с които в продължение на две седмици ще изследва трафика в зоната на Водната палата в Пловдив. Това става, откакто Общинският съвет взе решение осъществяването на плана за пробив и градеж на кръстовище на две равнища на бъде спрян. Причината - неналичието на изясненост по разнообразни проблеми, в това число неналичието на експертна оценка за бъдещата активност на трафика и отражението й върху близките кръстовища и пътни артерии.

Съпругата на умрелия водач подполк. Валентин Терзиев изиска прокуратурата да притегли още четирима висши военни от управлението на Военновъздушни сили като обвинени за гибелта на брачна половинка ѝ. Тя съобщи по време на брифинг пред медии, че лицата, виновни и отговорни за случилото се, са повече от едно.  

Подписката за референдум в Белащица за присъединението към Община Пловдив е годна. Това демонстрира ново решение на Главна дирекция ГРАО, която е направила инспекцията на подписите.  От нея излиза наяве, че от всички подписани 490 души правилни са 451 подписа. Те обаче са задоволителни да бъде плануван референдума в Белащица, защото са над 25% от гласоподавателите в селото с непрекъснат адрес там.

Стотици пловдивчани разгледаха постройката на Българската национална банка, откакто Георги Стаменов разгласи Ден на отворените порти за една от най-емблематичните здания в центъра на града. Още в 15 часа кметът на регион „ Централен ” посрещаше гости, а хора от „ Общинска защита ” пазеха по етажите на зданието. Отпред се бяха събрали много хора, а потокът от любопитни не спираше, без значение че към момента мнозина бяха на работните си места.

Спират придвижването по ул. „ Модър “ – в сектора от „ Коматевско шосе “ до ул. „ Колхида “. Това ще се случи на следващия ден, 10 ноември до 23 март 2023 година. Причината е построяването на южния обходен колектор по план на „ ВиК “ – Пловдив.

Сдружение от жители и нестопански организации ще внесе до Община Пловдив предложение за разширение на велосипедните алеите в града. В идейния им план е залегнало и създаване на веловръзка със прилежащи общини в региона. Към настояванията следва да бъде показан отчет, който показва главните проблеми на в този момент съществуващата велосипедна инфраструктура, както и препоръки за разрешаването им.

Човек, колкото и добре да живее, един ден му се постанова да записва автомобил в КАТ. И тогава се сблъсква с бюрокрацията, която от години царува там и към момента не се е намерило управление на Министерство на вътрешните работи, което да успее да я вкара в възможни граници. Повечето административни услуги, свързани с регистрация или пререгистрация на автомобил, нормално костват най-малко един работен ден на жителите. 

Кампанията за замяна на отоплителни уреди с такива, които не замърсяват въздуха в Пловдив към този момент е в ход. Над 250 са към този момент инсталираните нови устройства по плана за чист въздух за Пловдив. Сред тях 145 са климатици, а останалите 110 – отоплителни уреди на пелети. Монтирането на новите екологични устройства стартира в средата на септември и продължава по авансово направен график. През този месец ще бъдат сложени още 250 климатика и ще стартира доставката на радиатори.

Инвестиционно желание за взимането чартърен на тенис кортовете край Колодрума  е постъпило в Община Пловдив от Търговска колегия „ Локомотив 1924 ”. Това на процедура са последните свободни кортове под тепетата, които Община Пловдив има.

Делото против 56-годишния водач на рейс, който блъсна пенсионерка в Кючук Париж през февруари, не съумя да започва през днешния ден. Процесът против водача се отсрочи, поради вирусно заболяване на арбитър Методи Антонов от Районен съд-Пловдив.

Задържаха 17-годишно момче поради побой в Пловдив. По случая в Трето районно управление (на МВР) е формирана инспекция, защото през вчерашния ден пловдивчанин се оплакал, че на малолетния му наследник били нанесени удари от чужд в региона на жп гара „ Филипово “ в следобедните часове на 4 ноември. След следствие е открит и арестуван причинителят - 17-годишно момче. То е арестувано за период до 24 часа. Предстои материалите по случая да бъдат импортирани в Районна прокуратура – Пловдив. 

Да се качиш да управляваш автомобила си с крайник, а по-късно да шпориш с 220км/ч по автомагистралата и по време на това да снимаш, с цел да се похвалиш с „ геройството си ” в Инстаграм и Тик-Ток. За този следващ евентуален палач на пътя.

Български студент е умрял след нахлуване на улицата в Лондон, оповестяват медиите на острова. 21-годишният Габриел Петров Стоянов от Варна е бил нападнат минути преди среднощ в петък против събота на „ Бромли Роуд ”. Улицата се намира в относително спокоен квартал и наоколо до централната част на британската столица.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР