Единият от двамата кандидати, достигнали втория тур на президентските избори

...
Единият от двамата кандидати, достигнали втория тур на президентските избори
Коментари Харесай

Единият от двамата кандидати за президент на Тунис се обяви за освобождаване на своя съперник

Единият от двамата претенденти, достигнали втория тур на президентските избори в Тунис, юристът Каис Сайед, съобщи, че желае освобождението на своя конкурент - предприемачът Набил Каруи, който към момента е в ареста, макар приближаването на изборния ден в средата на идващия месец, съобщи Франс прес.

Сайед сподели, че обстановката го тормози от морална позиция. "Искрено бих предпочел Каруи да беше свободен ", съобщи той в изявление, излъчено по националната телевизия. На 15 септември Сайед завоюва първия тур на президентските избори с 18,4 на 100 от гласовете. Каруи получи 15,6 на 100, след дейна благотворителна активност, която беше отразявана по малкия екран. Той обаче е упрекнат в неплащане на налози и пране на пари.

Прокуратурата счита, че има солидни учредения за задържането му, само че неговият арест на 23 август, 10 дни преди началото на предизборната акция, повдигна въпроси за потреблението на правосъдната система за политически цели, отбелязва Франс прес.

Дебат сред Сайед и Каруи е плануван за октомври, при изискване че и двамата ще могат да участват. Засега съдът не е взел решение дали ще допусне предприемача до присъединяване. Националната телевизия съобщи, че е подготвена да провежда дебата и в пандиза, в случай че се постанова.

Сайед сподели, че не носи отговорност за протичащото се. "Не аз имам телевизионни канали или пари ", акцентира той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР