Единият от братя Найденови дава охотно интервюта. В тях разкрива

...
Единият от братя Найденови дава охотно интервюта. В тях разкрива
Коментари Харесай

Октоподът забрани отговорни за хазарта лица да бъдат споменавани

Единият от братя Найденови дава драговолно изявленията. В тях разкрива 30-годишни дейности на задкулисието. Така твърди. Острието му е ориентирано напълно против Комисията по хазарта. Шеф на тази комисия от април 2019 година е Александър Георгиев. Дотогава Георгиев е бил заместител началник на Национална агенция за приходите.
Той е считан за доверено лице на предходния началник на данъчните Бойко Атанасов, който пък е прочут като „ дясна ръка “ на финансовия министър Владислав Горанов. За тримата в някои среди се приказва, че са от групата, която ръководи, управлява и се грижи за ползите на политико-олигархичен кръг, който ръководи страната.

Брат Найденов, както към този момент споменахме, насочва своите стрели към Комисията по
хазарта. Там он доста години прикривали или спомагали за заобикаляне на закона. От това страната изгубила стотици милиони. Найденов твърди също, че правозащитните и правоохранителните органи в страната работят доста добре. Там срещнал доста положителни експерти. На тях той разказал всичко, което знае. „ А знам доста, тъй като 30 години съм в този бизнес “, твърди Найденов в студиото на „ Неделя 150 “ на БНР. От разкритията излиза, че Васил Божков от дълго време гази закони и разпореждания и това Найденов е „ осветил “ на съответните служби и прокурори. Щом знае всичко (сега е на 47 години, излиза, че почнал в хазарта на 17 години…), значи е показал и с кого Божков е успявал да осъществя тактиката и тактиката си.

От източници в прокуратурата обаче научаваме, че измежду изброените виновници за неполучените стотици милиони от страната, липсват някои лица, които по всяка логичност, би трябвало да оглавяват листата. Например министърът на финансите, който дава отговор директно за Комисията по
хазарта, данъчните, АДФИ и други контролни органи. Няма го министърът, като че ли от самото начало е живял някъде другаде и е нямал разбиране какво става тук. Няма ги и съответните му заместници, отговарящи за контрола на Комисията. И те са живели другаде. Шефовете на Национална агенция за приходите и те подписвали данъчните заявления на компаниите на Божков без да усетят клопките.

Шефът на АДФИ, някогашен кадър на ДАНС, също нямал разбиране какво се случва. С какво ли е бил ангажиран?...

Сред имената на обвинените съучастници в хазартната завера липсва и едно име, което все по-често изплува там, където има далавери за милиони и милиарди. То - лицето - популяризира, популяризира милиони талончета, печата талончета, взе участие ефективно в развиването на този „ спорт “, само че никой не смее даже да го спомене.

Найденов оповестява по радиото, че Божков се изживявал като най-силният човек в страната, по-силен от политици и властта. Но страната в този момент се заела с него и щяла да покаже, че си е на мястото. Трийсетина години се дремала, само че в този момент се събудила… И щяла да удари съкрушително непобедимия Божков, който е нещо като Кашчей Безсмъртни, дето имал седем живота...

И в действителност сценките наподобяват на приказка на ужасите. Сред персонажите е и Валери Симеонов. Той също сочи само към Комисията по
хазарта. Попитан за финансовия министър, мигновено изрецитира, че Горанов бил от най-успешните членове на кабинета. Сакън, за него неприятна дума немой да се каже. Симеонов твърди още, че отдава му е направило грозно усещане, че талончета за хазартни игри се продават безусловно на всички места, в това число на неразрешени от закона места: до детски градини, учебни заведения, лечебни заведения и прочие Дори иронично пита публицистите: „ А вие не сте ли видели това безсрамие “? Видели сме, отвърна му една кака от утринен тв блок, - само че не сме фактори в страната и нас никой не ни пита. Не е права тази кака, тъй като до момента в който няколко уеб страницата пишеха за проблемите в хазарта, малките екрани и така наречен огромни медии мълчаха и прибираха парите от рекламата на същия този бизнес. Продължават да ги прибират и да премълчават същинските виновни за неполучените милиони.

Задава се следващия кино екшън, в който прокурори, политици и подбрани фигури от бизнеса и аналитичния сегмент, ще разтягат локуми по тематиката. Ще има сензационни разкрития и даже арести. Чува се, че се разискват белезници за самия Божков, което ще е същинска бомба. Възможно е да станем очевидци на митинги и антипротести.

В един миг министър председателят Борисов ще натовари следващ олигарх да поеме финансирането на „ Левски “, а въпросният милионер ще съобщи, че го прави непринудено, тъй като от дребен обича „ сините “. Като отплата ще получи „ чадър “ за бизнеса си. Докато пристигна време да ударят и него… Така Борисов отново ще е избавител, а абсурдът ще мине на втори проект, преместен от нещо настоящо и доста цветно.

Васил Божков ще понесе вреди. Но няма да да бъде наказан, тъй като законът е разрешавал да се случи това, което се е случило. Лобистите на този закон ще бъдат прикривани или ще се оправдават с всевъзможни причини. Сегашният началник на Комисията по
хазарта ще повтаря, че е от няма и година на поста и не е знаел какво става там. Старият ръководител ще си откри друго опрощение. Министърът на финансите е почтен по хипотеза, тъй като е значима фигура в кабинета и още по-важна за задкулисието.

В последна сметка ще го отнесат двама-трима членове на комисията, с цел да не излезе, че прокуратурата бяга на място. Ще се набележат нови ограничения за надзор, промени в закона и прочие Всичко в името на обществото.

„ Гражданите? Те ще духат супата. Една част от тях ще продължат да търкат талончета с вярата, че ще ги покажат по малкия екран със извоюван
джакпот. Тези още не са разбрали, че става въпрос за сюжет, в който те не са планувани да печелят, а да дават паричките си.

Поредната стихия в българската чаша, в която скоро няма да има и вода.

Глас от публиката: Прокуратурата ще ревизира ли и активността на „ Лафка “? Отговор на сценаристите: Шоуто не планува сцена с октопод, който си изяжда пипалата.

Защото цялата тази поредна скандална приказка е приказка за корупцията.

Фрог нюз

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР