Единият от адвокатите на банкера Цветан Василев трябва да остане

...
Единият от адвокатите на банкера Цветан Василев трябва да остане
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста адвокат на Цветан Василев

Единият от юристите на банкера Цветан Василев би трябвало да остане в ареста, реши през днешния ден Апелативният профилиран съд. Той се съгласи с претекстовете на първоинстанционния съд, съгласно който има обосновано предположенине, че адв. Лазар Карадалиев е взел участие в проведена незаконна група дружно с още двама адвокати и чиновник в адвокатска фирма. Според магистратите има действително заплаха той да извърши и друго закононарушение и поради това би трябвало да остане арестуван за непрекъснато.

" Сега " напомня, че преди седмица от прокуратурата оповестиха, че е повдигнала следващо обвиняване на Карадалиев и настоява за неговото задържане. " Събраните досега доказателства сочат, че групата е работила от 2014 година. За користните си цели участниците употребявали следени от тях юридически лица, регистрирани на подставени лица в България, както и в офшорни зони – разполагащи с открити сметки в български банки. Пълномощници на тези компании теглили или нареждали преводи по избрани сметки на средства, добити от незаконна активност ", твърди държавното обвиняване.

На другите двама двама адвокати от хипотетичната незаконна група са избрани гаранции от по 150 000 лева, а служителят в кантората е с гаранция от 50 000 лева.  

В края на 2018 година проверяващите проведоха претърсвания в офиси и домове на юристи от кантора на Лазар Карадалиев, а по-късно той беше упрекнат дружно с клиента си - оръжейния търговец Емилиян Гебрев, за присъединяване в проведена незаконна група за пране на пари. Това дело против Карадалиев започна точно когато Гебрев влезе в спор с депутата от Движение за права и свободи, огромен предприемач и медиен магнат Делян Пеевски поради подозрения, че последният се пробва да придобие оръжейния цех " Дунарит ". 

Преди месец антикорупционната комисия заяви, че внася в Софийския градски съд иск за лишаване на 2 800 963 лева против " Лазар К ", тъй като " същият е получил неследваща му се сума в качеството на юрист, без да е правил юридически или други услуги на сдружение, което му е изплатило хонорар без документи. Лазар К. е притеглен като обвинен от прокуратурата за присъединяване в проведена незаконна група ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР