Единични заплахи са отправени от имитатори Заплахите за бомби в

...
Единични заплахи са отправени от имитатори Заплахите за бомби в
Коментари Харесай

Отправяш заплаха за бомба, грози те затвор - каква ще е съдбата на ученика

Единични закани са отправени от имитатори

Заплахите за бомби в учебните заведения са пристигнали от страна, която е отвън Европейския съюз, само че те са били прекъснати. „ От сряда до вчерашния ден заканите бяха от 17-годишен възпитаник в София, който беше арестуван. Той е заплашил голям брой учебни заведения. Заплахите в сряда, четвъртък и в петък (29, 30 и 31 март) са пристигнали от него “, сподели пред bTV основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Единични закани са отправени от „ имитатори “, които също са били възпитаници и са открити. Обяснението им е било, че не желаят да вървят на учебно заведение.

„ В понеделник и вторник (27 и 28 март) водещата версия беше за хибридна офанзива от страна, отвън Европейски Съюз “, добави той.

Предвидените санкции за тези сигнали за бомби са затвор до 5 години и санкция до 10 000 лева

Тодоров разяснява и акцията на европейската прокуратура, която влезе на инспекция в Столична община поради подозрение за източване на евросредства при поправки в столицата.

" Преди три дни е поискано подпомагане от Европейската прокуратура за процесуални дейности. Разпоредено е в петъчния ден да се извършат дейностите, защото прокуратурата е внесла искане в съда. Иззети са документи, осъществени са претърсвания в четири офиси. В Столичната община са предали документи на ГДБОП ", посочи Петър Тодоров.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР