Единението в славянския свят има дълбоки нравствени устои, които отразяват

...
Единението в славянския свят има дълбоки нравствени устои, които отразяват
Коментари Харесай

Румен Радев: Единението на българския народ трябва да се осъществява около духовните ни ценности

Единението в славянския свят има дълбоки нравствени устои, които отразяват широтата, миролюбието и добротата на славянската душа. Всички знаем, че културата и изкуството са заварката на всяко общество, само че вашата задача има надалеч по-високи измерения. В актуалния световен свят вие като културни посланици работите за това, културата да бъде въплъщение на интелектуалните, духовни и културни връзки в славянския свят.

С тези думи президентът Румен Радев се обърна към поетите и създателите, участващи в представянето на Всеславянска антология на поезията в Централния боен клуб в столицата, оповестиха от прессекретариата на президента. В приветствието си президентът акцентира, че приема признанието на 20-те показани страни в Управителния и Обществения съвет на Славянската литературна и артистична академия като мощен знак на поддръжка за активността на неговия екип. Всички имаме обща цел, която не отстъпвам настойчиво, и това е единението на българския народ, което би трябвало да се реализира към духа и духовните ни полезности, а този дух не се лимитира единствено в националните граници, съобщи президентът.

Президентът приветства благородната активност и смисъла на Славянската литературна и артистична академия, която сплотява създателите - поети, художници, актьори, музиканти в клубове от 40 града в България, които развиват своята дейна активност. Доказателство за престижа на организацията са и нейните задгранични структури в 20 страни.

На тържественото събитие в Централния боен клуб президентът Румен Радев беше разгласен за почетен член на Славянската литературна и артистична академия от създателя и ръководителя на издателството Елка Няголова. Поетесата връчи на президента картата, реверния знак и пластиката на издателството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР