Единението означава солидарност и справедливост, категорична бе в речта си

...
Единението означава солидарност и справедливост, категорична бе в речта си
Коментари Харесай

Единението означава солидарност и справедливост

Единението значи взаимност и правдивост, безапелационна бе в речта си вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя още веднъж настоя за диалог за все по-видимата пандемия на неравенствата. " В наши ръце е да подпомогнем най-бедните, да не допуснем да има " обречени хора ". Солидарността ни прави хора, превежда ни през тежки рецесии. Справедливостта не може да бъде приватизирана ", безапелационна бе тя. По думите ѝ единението значи национална цел, идея и бъдеще. " Пътят ни напред не може да бъде непрекъснато в ремонт. Не желаеме единствено асфалт и безвремие ", съобщи тя, а залата избухна в ръкопляскания. " В нашата ДНК и народопсихология има независимост и съграждане. Искаме свободата да избираме, да отстояваме ползите си. За това се изисква воля, схващане, професионализъм. Нашата идея и цел е съграждането на България! ", изясни Йотова. Не използвайте свободата за дребни политически интриги, настоя тя.

Вицепрезидентът уточни, че обединяването не е просто общ брой, а е положение и развой. " То е тънката нишка от " аз " и " ти " до " ние ". Спойката на персонална и социална непосредственост. Тогава, когато не просто сме се събрали, а сме извървели някакъв общ път с другите. И този път в никакъв случай не е лек, не е равен, той е цялостен с неравности и поучения, с цел да реализираме единението от съидейници ", уточни тя.

Началото на речта си Йотова стартира с констатацията, че живеем в комплицирано време на изгубени илюзии, на разпад на институциите и държавността, на разтрогнати публични връзки. Вярваме, че ще продължим да будим дружно заспалата съвест и ще дадем дружно нова координатна система на националното единство, увери вицепрезидентът.

" Ние сме български жители с права, а не жители. Българите от близо и надалеч желаят да припознават себе си в делата на страната. Уморихме се от политика, подчинена на правилото " аз на тебе, ти на мене ", уморихме се от разделяне на център и външна страна, на определени с бъдеще и обречени на безбъдещност ", заключи тя под забележимото утвърждение на членовете на Инициативния комитет. Тя означи, че голямата сила на митингите предишното лято е посочила, че трябват нови направления. На един изтощен нощен площад, където прохождаха децата ни, където си отиде остарелият свят и проходи нашето бъдеще, вярата и фантазиите добиха нови измерения, сподели Йотова.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР