Единен електронен регистър да обединява всички производители на мед. За

...
Единен електронен регистър да обединява всички производители на мед. За
Коментари Харесай

Регистър на производителите на мед искат зърнопроизводителите

Единен електронен указател да сплотява всички производители на мед. За това упорстват от Асоциацията на зърнопроизводителите, представени от БНР.

Целта е с подобен указател пчеларите да бъдат осведомени при напръскване с пестициди, с цел да се избегнат обвиняванията, че фермерите носят виновност за измирането на пчели.

Зърнопроизводителите са изрично срещу обвиняванията на пчеларите, че носят виновност за високата смъртност при пчелите, породена от напръскване на нивите, се споделя в мнение на организацията.

Членовете на организацията съблюдават наредбите, постоянно дават проби от употребените препарати и уведомяват пчеларите преди напръскване.

Според зърнопроизводителите, пчеларите отказвали да дадат свои проби, с цел да потвърдят аргументите за гибел в кошерите. Земеделците упрекват притежателите на кошери, че огромна част от тях не били регистрирани и няма по какъв начин да бъдат открити и осведомени при отнасяне на площите.

Затова и едрите фермери упорстват производителите на мед да създадат своя представителна организация и да се записват, с цел да е сполучлив разговорът им с другите сектори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР