Единайсетокласници от СУ Паисий Хилендарски“ се разбунтуваха срещу пенсионирането на

...
Единайсетокласници от СУ Паисий Хилендарски“ се разбунтуваха срещу пенсионирането на
Коментари Харесай

Пловдивски ученици скочиха срещу пенсиониране на класната

Единайсетокласници от СУ „ Паисий Хилендарски “ се разпалиха против пенсионирането на учителката по математика и тяхна класна Дора Стоянова. Преди началото на образователните занятия тази заран младежи от 11. Б и родители се събраха пред школото и разпънаха транспарант „ Върнете ни госпожа Стоянова “. В подписка до шефа и Регионалното ръководство по обучение те упорстват учителката да остане още една година, с цел да изведе випуска.

Днес ще беседвам с класа, разяснява пред „ Марица “ шефът на образователното заведение Илия Къртев. Той изясни, че преподавателката работи към този момент повече от 2 години след навършване на пенсионна възраст. Задействани са процедурите за пенсионирането й, при което тя ще получи 10 заплати вкупом. Учителката е приела, без да оспорва.

В същата обстановка са още петима сътрудници, като следва пенсиониране и на още трима, сподели още Къртев.И добави, че колективът застарява и има потребност от възобновяване. Откакто е шеф, за 4-5 години в пенсия са излезли към този момент над 30 преподаватели.

Конкретно по проблема с Дора Стоянова шефът е подготвен да предложи два разновидността. Процедурата за пенсиониране е задействана и няма по какъв начин към този момент да се анулира. Възможно е обаче наесен преподавателката да бъде наета на цивилен контракт, с цел да изведе класа си до довеждане докрай на междинното обучение, или пък да бъде преназначена, към този момент като пенсионер. Предстоят диалози и с нея.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР