Единайсет души, сред които девет деца загинаха в гимназия в

...
Единайсет души, сред които девет деца загинаха в гимназия в
Коментари Харесай

11 жертви на масова стрелба в училище в Казан, над 20 са ранените

Единайсет души, измежду които девет деца починаха в гимназия в столицата на съветската република Татарстан - Казан, при пукотевица, открита от двама души през днешния ден, съобщи ТАСС, като се базира на източник от правоохранителните органи.

Президентът на Татарстан Рустам Миниханов удостовери гибелта на 7 осмокласници - четири момчета и три девойки, както и една учителка заяви телевизия " Россия-1 ". В болница са откарани 12 деца и четирима възрастни. Шест от децата са в доста тежко положение, оперират ги по неотложност.Единият нападател влезнал през основния вход с автоматизирано оръжие и незабавно разкрил огън, съобщи за ТАСС източник от министерството на образованието. На входа е бил ранен човек от личния състав. Загиналата при стрелбата учителка е имала час с петокласници. Децата бяха евакуирани, някои възпитаници са скачали от прозорците, с цел да се спасят от стрелбата. Ученичка описа, че е била в час, когато първо чула детонация, а по-късно почнала пукотевица. Целият й клас бил изведен през задния вход и никой от съучениците й не е потърпевш.
 На място работят оперативните служби и служители на реда.

Единият от стрелците - 19-годишен юноша, разгласен като Илназ Г. е арестуван откакто скочил от прозореца. Той е приключил същото учебно заведение преди 4 години и е имал публично записано оръжие.

Вторият стрелец е премахнат от силите за сигурност в постройката на гимназията.  По информация на тв канала Life Shot Telegram арестуваният стрелец към този момент е направил цялостни самопризнания и е разкрил претекстовете си. Той споделил на полицията, че ненавижда всички и желае всички да знаят, че е господ. В същото време нападателят упорствал, че е провел нахлуване единствено върху просветителната институция. Той също по този начин изясни, че се е научил да прави бомби с помощта на материали, оповестени в интернет. По-късно чиновниците на реда задържат и хипотетичния съизвършител на стрелците - 41-годишният Рамил М.

Във всички учебни заведения в Казан образователните занятия бяха анулирани.

Заведено е дело за всеобщо ликвидиране. Путин разпореди незабавно да бъде преразгледано законодателството за носене и владение на оръжие, а в рускат Дума се надигна спор да бъде върнато смъртното наказване.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР