Единадесетокласници от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника проведоха

...
Единадесетокласници от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника проведоха
Коментари Харесай

Гимназисти проведоха лятната си практика в РИОСВ – Пловдив

Единадесетокласници от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника организираха лятната си индустриална процедура в Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив. На 4 юли те посетиха Информационния център на екоинспекцията, с цел да научат повече за ръководството на околната среда.

Учениците идната година ще се дипломират в специалността „ Екология и запазване на околната среда “, по тази причина практическата подготовка е от огромно значение за професионалното им развиване и бъдещо ориентиране към специалност в университета.

Младите хора се срещнаха с активността, функционалностите и провокациите, пред които са изправени специалистите от екоинспекцията. Темата, върху която беше фокусирано практическото образование, беше биологичното многообразие. Бяха изнесени презентации за природозащитвото законодателство в България, националната екологична мрежа и предпазените територии. Зрелостниците разгледаха томовете на Червената книга на България и научиха по какъв начин се работи с тях.

С голям интерес гледаха учебен филм за биосферния парк „ Червената стена “ и хармоничната връзка сред индивида и природата, към която всички ние би трябвало да се стремим.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР