Единадесет полицаи и главен редактор са били ранени по време

...
Единадесет полицаи и главен редактор са били ранени по време
Коментари Харесай

11 полицаи и главен редактор ранени на опозиционен митинг в Тирана

Единадесет служители на реда и основен редактор са били ранени по време на митинга на албанската съпротива в Тирана през днешния ден,предаде Българска телеграфна агенция.

Хиляди симпатизанти на албанската съпротива се включиха в антиправителствен протестен протест с апел за оставката на премиера Еди Рама, който упрекват за връзки с проведената престъпност.

Поддръжници на опозицията, водени от Лулзим Баша, водача на най-голямата опозиционна мощ в Албания - Демократическата партия, минаха в шествие през днешния ден по „ Булеварда на мъчениците “ в Тирана, скандирайки „ Рама, върви си “. Те носеха антиправителствени плакати и флагове на Албания и Европейски Съюз. Някои хвърляха камъни и други предмети по постройките на Министерския съвет и Министерство на вътрешните работи.

Арди Велиу заяви, че 11 чиновници на реда са потърпевши, до момента в който се опитвали да попречат на протестиращите да стигнат до държавните здания, съобщи  предаде Асошиейтед прес.

Някои участници в шествието събориха заграждения при постройката на вътрешното министерство и се пробваха да пробият полицейския кордон.

Демократите в съпротива демонстрираха фотография, на която се вижда, че основният редактор на техния вестник е ранен, както се твърди, при стълкновения с полицията.

Велиу е посетил потърпевшите служители на реда и редактора в болничното заведение. 

Демократите упрекват и вътрешния министър Фатмир Джафай, че е подкрепял незаконни действия на своя брат, който е наказан за трафик на опиати.

По-рано този месец братът на министъра Агрон Джафай се съобщи на италианските управляващи, с цел да изтърпи присъдата си от 2002 г.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР