Единадесет души загинаха, а 19 са ранени след катастрофа днес

...
Единадесет души загинаха, а 19 са ранени след катастрофа днес
Коментари Харесай

11 човека загинаха в тежка катастрофа в Китай /снимки/

Единадесет души починаха, а 19 са ранени след злополука през днешния ден сред пътнически рейс и камион в Източен Китай, оповестиха управляващите, представени от Асошиейтед прес и Франс прес.
Пътнотранспортното произшествие е станало в ранните утринни часове. Камионът е минал през мантинелата на автомагистрала в източната провинция Цзянсу и се е сблъскал с рейс, който пътувал в противоположна посока. След конфликта рейсът се преобърнал.
Катастрофата довела до катурване на други два камиона, които се движели след рейса и се пробвали да избегнат удара, заяви службата за надзор на автотранспорта към китайското министерство на публичната сигурност.
Пътническият рейс е пътувал сред Шанхай и Цзянсу, заяви организация Синхуа.
Превишена скорост, рисково задминаване и неприятно поддържани транспортни средства, както и изтощени водачи са причина за множеството от сериозните пътни произшествия в Китай.
През 2019 година е имало близо 248 000 пътнотранспортни катастрофи с към 63 000 жертви, съгласно националното статистическо бюро.
Китай отбелязва през днешния ден деня в памет на мъртвите. По традиция фамилиите вървят дружно на гробовете на умрелите си близки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР