Единадесет души са ранени след експлозия във френския град Лион,

...
Единадесет души са ранени след експлозия във френския град Лион,
Коментари Харесай

Десетки ранени по време на бомбен атентат в Лион

Единадесет души са ранени след детонация във френския град Лион, измежду тях има и едно дете, оповестява телевизия BFMTV, представена от БГНЕС. По предварителна информация детето е осемгодишно момиченце.

По-рано беше оповестено, че ранените са сред шестима и осем души. Всички ранени към този момент са настанени в лечебни заведения. Информацията все още е, че става въпрос най-вече за рани по краката и няма животозастрашаващи случаи.

Към 21:00 часа българско време Министерство на външните работи няма информация за потърпевши българи при детонацията в Лион. Посланик Ангел Чолаков е разговарял с представители на българската общественост във френския град, които са го уведомили, че непрекъснато живеещите ни сънародници там са живи и здрави. Министерство на външните работи чака публична информация и от ръководството на локалната полиция.

Експлозията е избухнала в 17:30 часа локално (18:30 часа българско) време в центъра на града, към пекарна на пресечките на улиците " Виктор Юго " и " Сала ", близо до площад " Белкур ", една от забележителностите на града.

Френският президент Еманюел Макрон изрази своята поддръжка за потърпевшите. Той дефинира случилото се като атентат. " В Лион беше осъществена офанзива... За момента няма жертви, има единствено ранени. Мисля за потърпевшите и техните фамилии ", сподели френският държавен глава.

Лидерът на крайната десница Марин Льо Пен осъди терористичния акт и прикани за бързо откриване на причинителите му.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР