Единадесет души са били задържани при днешните протести в страната.

...
Единадесет души са били задържани при днешните протести в страната.
Коментари Харесай

Единадесет задържани при неделните протести в страната

Единадесет души са били арестувани при днешните митинги в страната. Четирима са задържани в столицата. Сред задържаните има и малолетни лица, които по-късно са били предадени на родителите им. Това оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи в систематизирана информация от днешния ден.
Служителите на реда са съставили общо 58 акта за открити административни нарушавания. Сред нарушаванията са хулигански прояви, открити лица без документи за идентичност, нарушавания на водачи и други.
От Министерство на вътрешните работи на брифинг оповестиха, че са регистрирани към 3 500 протестиращи.
Около 2000 служители на реда се грижехаз за реда.
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви, че част от митингите в страната са регламентирани, а други - не.
Маринов приканва хората да се включват единствено в регламентираните недоволства.
"Получаваме сигнали за готвени провокации, засичаме лица, които не можем да си разбираем мотивацията да участват там, само че отново споделям - ние по тази причина сме там, с цел да предотвратяваме спорове и провокации ", добави Маринов.
От вътрешното ведомство показаха, че са взети всички нужни ограничения, с цел да не се допусне напрежение на митингите в страната.
Припомняме, че през днешния ден се организираха редица митинги - против цените на горивата и ниския стандарт на живот, следващ митинг на майките на деца с увреждания, както и митинг на евангелистите и протестантите./ news.bg

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР