Единадесет души са арестувани в Южно Мексико, след като кметът

Единадесет души са арестувани в Южно Мексико, след като кметът ...

Влачен кмет с пикап в Мексико, забравил да ремонтира път след спечелени избори.

Единадесет души са арестувани в Южно Мексико, след като кметът на тяхното село е извлечен от кабинета му, вързан за пикап и влачен по улиците, съобщава BBC.
Полицията се намесва, за да освободи кмета Хорхе Луис Ескандон Ернандес, който според съобщенията няма сериозни наранявания.

#Enterate Circula en redes video en el que pobladores del ejido Santa Rita en el municipio de #LasMargaritas, #Chiapas, suben en una camioneta al alcalde Jorge Luis Escandón Hernández. Los motivos es porque no ha cumplido lo prometido en campaña. pic.twitter.com/Yywx2exGAC
— Tabasco Al Minuto (@Tabalminutomx) October 8, 2019
Това е второто нападение на земеделските производители с искане той да изпълни обещанието си предизборна кампания да ремонтира местен път. В селото в щата Чиапас са разположени допълнителни полицаи.
Кметове и местни политици в Мексико често са атакувани от наркобанди, когато отказват да сътрудничат в техните престъпни схеми, но много рядко заради неизпълнени обещания в кампания.
Кметът Ескандон ще повдигне обвинения за отвличане и опит за убийство.
На видео, направено от охранителни камери пред кметския офис, се вижда група мъже, които го измъкват от сградата и го избутват към превозното средство.
Кадри, заснети по-късно от камери за видеонаблюдение, показват, че той е влачен с въже, вързано около ръцете му по улиците на Санта Рита, част от Лас Маргаритас.

UNA SU ARRASTRADA. Alcalde de #LasMargaritas, Jorge Luis Escandón Hernández, es sujetado a una camioneta que lo arrastra en pleno parque central, luego de haber sido secuestrado de la propia alcaldía #Chiapas #VideoViral pic.twitter.com/ptdP7g2w92
— Tinta Fresca Chiapas (@tinta_fresca) October 8, 2019
Десетки общински полицаи са се намесили, за да спрат превозното средство и да спасят кмета. Няколко души са ранени при стълкновение между полицията и отвлеклите кмета.
При по-ранен инцидент преди четири месеца група мъже нахлуват в кабинета му, но не го намират.
В хода на изборите за кмет в Лас Маргаритас самият Ескандон е арестуван по подозрение, че участва в свада с привърженици на опонент. По-късно той е освободен поради липса на доказателства.

Източник: actualno.com