Единадесет души са арестувани в южната част на Мексико, след

...
Единадесет души са арестувани в южната част на Мексико, след
Коментари Харесай

Влачиха кмет, защото не си изпълнил обещанията

Единадесет души са задържани в южната част на Мексико, откакто кметът на тяхното село е извлечен от кабинета му, вързан за пикап и влачен по улиците, оповестява Би Би Си.

Полицията се намесва, с цел да освободи кмета Хорхе Луис Ескандон Ернандес, който съгласно известията няма съществени пострадвания. Това е второто нахлуване на земеделските производители с искане той да извърши обещанието си предизборна акция да ремонтира локален път. В селото в щата Чиапас са ситуирани спомагателни служители на реда. Кметове и локални политици в Мексико постоянно са атакувани от наркобанди, когато отхвърлят да сътрудничат в техните незаконни схеми, само че доста рядко поради неизпълнени обещания в акция.

Кметът Ескандон ще повдигне обвинявания за похищение и опит за ликвидиране. На видео, направено от охранителни камери пред кметския офис, се вижда група мъже, които го измъкват от постройката и го избутват към транспортното средство. Кадри, снимани по-късно от камери за видеонаблюдение, демонстрират, че той е влачен с въже, вързано към ръцете му по улиците на Санта Рита, част от Лас Маргаритас. Десетки общински служители на реда са се намесили, с цел да спрат транспортното средство и да спасят кмета. Няколко души са ранени при сблъскване сред полицията и отвлеклите кмета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР