Един златен, три сребърни и един бронзов медала и почетна

...
Един златен, три сребърни и един бронзов медала и почетна
Коментари Харесай

Отборите по математика и информатика се върнаха с много медали

Един златен, три сребърни и един бронзов медала и почетна грамота завоюваха участниците от българския тим на 59-тата Международна олимпиада по математика , която се организира от 3 до 14 юли в гр. Клуж-Напока, Румъния, оповестиха от министерството на образованието.

В най-престижното съревнование по математика за възпитаници участваха 615 младежи от 109 страни, които решаваха по 3 задания във всеки един от два поредни дни.

Златен орден завоюва Борислав Антов от СМГ " Паисий Хилендарски ", а трите сребърни медала получиха Кирил Бангачев от СМГ, Константин Гаров от ППМГ " Акад. Н. Обрешков " - Бургас, и Иван-Александър Мавров от СМГ. Бронзовият орден бе за Атанас Динев от ППМГ " Акад. Н. Обрешков " - Бургас, а почетна грамота бе връчена на Кристиян Василев от ПЧМГ – София.

В отборното класиране България е на 21-во място, само че в класацията на страните от Европейския съюз страната ни се подрежда на пето място.

Ръководители на тима са проф. дмн Петър Бойваленков (ИМИ-БАН), проф. дмн Емил Колев (ИМИ-БАН) и Александър Иванов.

 Отборите по математика и информатика се върнаха с доста медали
© Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки

С три златни, четири сребърни и един бронзов орден се завърнаха и нашите тимове по информатика от Младежката Балканиада по информатика (JBOI) и Балканиадата по информатика (BOI), извършени от 7 до 13 юли 2018 година в град Тимишоара, Румъния.

България е преди всичко по медали при младежите и на второ място при учениците старшата възраст. Всички български състезатели завоюваха медали.

На Младежката Балканиада златни медали завоюваха Виктор Кожухаров от ПМГ " Баба Тонка " - Русе, и Андон Тодоров от СМГ. За положителното си показване Георги Петков от СМГ получи сребърен орден, а Константин Каменов от СМГ – бронзов.

На Балканиадата старша възраст златен медалист стана Александър Кръстев от МГ " Д-р Петър Берон " - Варна, а трите сребърни медали бяха за Виктор Терзиев от СМГ, Мартин Копчев от ПМГ " Акад. Иван Гюзелев " - Габрово, и Радослав Димитров от МГ " Акад. Кирил Попов " - Пловдив.

Ръководители на тима за Балканиадата са Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика при Българска академия на науките и Руско Шиков – началник на школа към ПМГ " Атанас Радев " – гр. Ямбол.

Ръководители на тима, взел участие в Младежката Балканиада, са доцент Пламенка Христова, учител в Русенския университет, и Петър Петров – началник на школа в СМГ- София.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР