Един златен, два сребърни и осем бронзови медала спечелиха българските

...
Един златен, два сребърни и осем бронзови медала спечелиха българските
Коментари Харесай

11 медала спечелиха българите на турнир по бадминтон за юноши и девойки в Пазарджик

Един златен, два сребърни и осем бронзови медала завоюваха българските състезатели на интернационалния шампионат по бадминтон за юноши и девойки до 19 години в Пазарджик. На смесени двойки първенци станаха Евгени Панев и Таня Иванова, които на финала победиха Гергана Павлова и Мартин Чумчал (Чехия) в оспорван мач с 28:26, 23:21 за 35 минути.

Павлова завоюва и още един сребърен орден, откакто на двойки девойки дружно с Таня Иванова отстъпиха на финала пред вторите сложени испанки Лусия Родригес и Аня Сетиен с 12:21, 16:21 за 27 минути.

На сингъл мъже номер 1 в схемата Мадс Мьолер (Дания) победи сънародника си Якоб Хоуе с 21:17, 21:15 за 37 минути. Двамата станаха първенци и на двойки юноши.

При девойките златото на сингъл завоюва швейцарката Дуня Пелупеси, която надви над Аня Сетиен (Испания) с 22:20, 20:22, 21:18 за 61 минути.

Българските състезатели завоюваха също 8 бронзови медала от конкуренцията в петте категории - на сингъл девойки Калояна Налбантова и Таня Иванова, на двойки юноши Китанов/Митев и Тодоров/Узунов, на двойки девойки Налбантова/Златанова и Сокова/Пашова и на смесени двойки Китанов/Малинова и Терзиев/Попиванова. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР