Един закон на психологията гласи, че ако си представиш какъв

...
Един закон на психологията гласи, че ако си представиш какъв
Коментари Харесай

Силата на визуализацията

„ Един закон на логиката на психиката гласи, че в случай че си представиш какъв искаш да бъдеш, и задържиш тази мисловна картина задоволително дълго, тя скоро ще стане реалност. ”
Уилям Джеймс, мъдрец

Лили е приключила компетентност връзки с обществеността, само че в този момент работи в отдел за събиране на закъснели заеми. Мечтала е да обиколи света, а най-далечната точка, до която е стигала, е южното крайбрежие на Гърция. Представяла си е съвременен дом, а й се постанова за стълбището да употребява тъканите черги на майка ти. В сънищата си Принцът се среща с нея на бара на първокласно заведение и са постоянно щастливи, а в действителност след дълга връзка към този момент две години е сама.

Като Лили са още доста хора, изгубили се по пътя към реализирането на фантазиите си. Кой светофар от живота ги е забавил и по какъв начин да създадат противоположен завой към вярната дестинация? Творческата визуализацията е един от вероятните способи. Представлява мисловна техника, при която посредством потребление на въображението действителността се трансформира до мечтаната и мечтана картина. Това нормално е по-успешен и добър или просто по-различен метод на живот. Всеки ден сътворяваме мисловни облици на действителността, даже и неумишлено. Силата на въображението е една от най-мощните сили във вселената. Чрез него могат да се пресъздава хрумвания, облици или усеща в най-чистия им тип. Фокусирайки се ежедневно върху тази оригиналност, към нея се насочва доста от позитивната човешка сила. И в един миг новостта се трансформира в справедлива действителност. Може да си представяте нов дом, нова работа, нова любовна връзка. Творческата визуализация е като филм, в който вие сте по едно и също време и основният воин, и сценаристът, и режисьорът.

Според правилата на биомеханиката мозъкът не прави разлика сред истина и спомен, сред ярка визуализация и действителност. Когато гледаме нещо непосредствено против нас, припомняме си друго или мечтаем за трето, активираме едни и същи неврони в мозъчните си полукълба. Мозъкът приема това, което усещаме, като действителен факт. Колкото повече привикваме с тази действителност, толкоз по-добре се усещаме с нея и толкоз повече се опитваме да влезем в нея. Така последователно визуализираната действителност се трансформира в устойчива. И ние сами започваме да пишем ориста си.

За да се употребява силата на креативната визуализация, не е нужно да се има вяра в каквито и да било съзнателни или подсъзнателни способи, в метафизични или в духовни хрумвания. Единственото належащо нещо е желанието за обогатяване на познанията и изпробването на ново.

Примери по какъв начин да пресъздаваме

Да бъдеш, да създаваш, да имаш.Да бъдеш е главната характерност на действителния живот. Това е което имаме, когато сме напълно фокусирани в сегашното и се усещаме пълноценни и приключени като персони. Да създаваш е действието и интензивността. Това е поток от положителна сила, който минава през всеки миг от живота ни. Да имаш е статусът на връзките с други хора и неща във вселената. Това е опцията да одобряваме другите в живота си и да разделяме с тях едно и също пространство. Да бъдеш, да създаваш и да имаш са трите страни на един триъгълник, всяка от която допуска другата. Формулата, по която работи това триединство, е:

Да бъдеш това, което си + да създадеш това, от което имаш потребност = да имаш това, което искаш.

Лили взема решение, че е извънредно време да сътвори връзка и да се омъжи. За задачата пресъздава визиите си на хартия. На бял картон залепва оня модел от стилното списание, който най-вече се приближава до идеала й за мъж, с кламер прикрепя букет от обичаните си фрезии, които мечтае той да й подарява даже без мотив. В композицията влизат още сватбената рокля, с която мечтае да се омъжи, булчинската прическа с вплетени цветя, лилавото като дрескод за тържествения ден, тортата на три етажа с форма на сърце...

Това е единствено един от вероятните образци за директна креативна визуализация. Докато сътворяваме нещо привидно прекомерно семпло, в действителност даваме подтик на живота си с потреблението единствено на позитивни страсти и полезности.

Съществуват и отрицателни визуализации. Това са способи, при които си представяме това, което не желаеме да бъдем. Най-разпространеният вид е слагането на фотография от времето, когато сме били с 20 кг. по-пълни на хладилника. Този действителен облик и посланието, което насочва, има силата да ни спре всякога, когато награбваме цялостната кутия с шоколадов сладолед. Негативната асоциация ни споделя по какъв начин не бихме желали да изглеждаме и ни възпира от действителни дейности в сегашното, които биха дали своето негативно влияние в бъдещето. Друг образец за отрицателна визуализация е, в случай че непрекъснато си повтаряме: „ Това няма да стане ”, „ Няма да ме вземат на тази работа ”, „ Този мъж няма да ме хареса ”. Позитивното мислене е в основата на позитивната смяна. За задачата би помогнало регулярното четене на книги с развлекателни разкази, управления с положителни препоръки, пътеписи, които описват за приятни места, а също и събиранията с другари, които умеят да ви разсмиват и да повдигат настроението и духа ви.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР