Един за всички, всички за Левски. Но не за добре

...
Един за всички, всички за Левски. Но не за добре
Коментари Харесай

Мечтаем с БКХУ Левски - футболен турнир в името на доброто

Един за всички, всички за Левски. Но не за добре познатия футболен отбор. А за един друг Левски, които учи нас и останалите на доста. На неща като неотстъпчивост, безкрайно предпочитание за живот, обич и отдаденост. Тази история е за баскетболен клуб за хора с увреждания - Левски.

Причината тези момчета да са под светлините на прожекторите е благотворителният шампионат, който Кристиян Тодоров взема решение да провежда.

" Идеята се роди преди 3 години, когато скъсах кръстни връзки на коляното и за жалост нямах опция да събера пари за интервенцията, която беше към 3 500лв ", стартира Кристиян. " Реших да провеждам шампионат от мои другари, левскари, стеснен кръг общо взето, само че тогава пристигнаха също доста хора. Събрах нужните пари за интервенцията, след което взех решение, че всяка година ще върша по един подобен шампионат за някаква идея, без значение защо – по желание.

Тази година шампионатът е за момчетата от баскетболен клуб за хора с увреждания - в тази ситуация се споделя Левски, само че те са няколко тима, които са слети. Идеята, с която вършим шампионата – да подпомогнем фантазията за събиране на пари за бус за приджвижване по шампионати в България и отвън България, чиято сума не е дребна. Надявам се и с шампионата да разпространяваме малко тяхната концепция и да намерим помощ и от друго място "
В шампионата, проведен от Кристиян, вземат участие 9 тима, а огромната цел е упоменатата - събиране на средства за специфичен бус, посредством който баскетболният клуб за хора с увреждания да пътува.

" Това, което прави Кристиян, е прелестно ", споделя старши треньорът на БКХУ Левски Владимир Искров. " Той го прави всяка година и в действителност е образец за хората – по какъв начин всеки би могъл да помогне, стига да има предпочитание. За нас всяка една помощ е извънредно скъпа, тъй като буса, за който събираме средства и за който се надявам през днешния ден да съберем половината от сумата (цялата е към 100 хиляди лева.), е извънредно значим за нас. Пътуваме доста постоянно в чужбина. Сега, поради обстановката, съответно тази година не сме пътували, само че непрекъснато пътуваме на Балканския полуостров, в разнообразни шампионати участваме и в действителност потребността от профилиран бус не е някаква прищаявка или някакъв разкош за нас. Това е нещо безусловно належащо, без което ние не можем да си правим активността. Така че идеята е в действителност доста мощна и сме признателни за поддръжката, която хората оказаха – да продължим да събираме средства за буса "
Освен посредством такса за присъединяване в шампионата и доброволни дарения, Кристиян взема решение да събере средства и посредством търг с футболни топки. Всички те са подписани от играчи на Левски, а наддаването за тях продължава и досега.

" В случая се свързахме с една моя другарка, тя се свърза с Наско Сираков, след което той утвърди концепцията, сподели ни да отидем на една от тренировките. Отидхоме, изкачахме, множеството от момчетата излязоха. Двама-трима, които можаха, поговориха с нас. Всички останали в съблекалнята подписаха топките (около 8-9 момчета) и по-късно си упражняваха ", прибавя още Кристиян Тодоров.

 Image 22
Така всички дружно организираха един прегледен урок – когато правиш положително, то ти се връща. И до момента в който преди от баскетболния клуб са помагали на други, в този момент хората оказват помощ на самите тях.

" Под такава форма за пръв път ни се случва ", отбелязва Владимир Искров. " Много прелестно се изненадахме първоначално като Кристиян се свърза с нас и изяви предпочитание, тъй като това е един напълно елементарен човек, който желае да помогне и намира метод. Днес е събрал 9 тима и всеки един човек от тези 9 тима е оказал помощ по някакъв метод и не го е направил от остатъка си, а от дребното, което получава като заплащане, тъй че това е образец за всички по какъв начин даже и елементарни хора, които не са предприемачи или не са с някакви големи заплати или бюджети, могат да оказват помощ. И когато всеки помогне, тогава доста елементарно се реализира общата цел "
Общата цел, с изключение на финансова помощ, е и разпространение на активността на баскетболните клубове за хора с увреждания в България.
" Аз във всяко едно изявление приканвам хора с двигателни дефицити да дойдат на ст. „ Васил Левски “ (всеки вторник и четвъртък упражняваме от 8 вечерта) и да опитат, тъй като сме създали по този начин, че да има баскетболни колички. Всеки един, който има някакъв недостиг, би могъл да се включи, да пристигна в залата, да опита, да види дали му харесва. Атмосферата е прелестна, тъй че са добре пристигнали ", споделя още наставникът на тима.
Без значение от тим, цвят и принадлежност, най-после постоянно остава едно – удовлетворението от направеното положително.

" Аз и тимът постоянно сме с концепцията, че всичко е допустимо и не се съмняваме в триумфа си. Така че ще се случат нещата и този път ", приключва Искров.

 image00003

Допълнителна информация за събитието може да откриете във Фейсбук на.

Повече за БКХУ Левски пък ще намерите на уеб страницата им: и
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР