Един войник е загинал, а трима други са били ранени,

...
Един войник е загинал, а трима други са били ранени,
Коментари Харесай

Сухопътните сили на САЩ в Европа с подробности за инцидента със загиналия парашутист

Един боец е умрял, а трима други са били ранени, до момента в който са взели участие във въздушен десант, който е бил част от ръководеното от Съединени американски щати многонационално обучение Swift Response 19, прoвеждано в Чешнегирово, България на 18 юни.

Скоковете са били незабавно прекъснати, с цел да се окаже помощ на парашутиста. Всички потърпевши са били откарани неотложно до локалната болница, където е била открита гибелта на единия военнослужещ, различен е бил оставен за лекуване, а останалите двама са били прегледани и освободени.

Въпреки че вземаме оптимални защитни ограничения и се опитваме да смекчим риска посредством прецизно образование и деликатно обмисляне, ние би трябвало да се образоваме в реалистична среда, с цел да се подсигурява, че нашите сили са подготвени да реагират на всевъзможни рецесии.

Изказваме откровените си съболезнования на фамилията на починалия боец и неговата военна част. Следван е военният протокол за известяван на околните на починалия. Допълнителна информация ще бъде предоставена от съответните национални управляващи.

Swift Response 2019 е обучение, водено от Силите за световен отговор на Съединени американски щати (U.S. Global Response Force), което се организира на разнообразни местоположения в България, Хърватия и Румъния под командването на Сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа в интервала от 11 до 24 юни.

Swift Response 2019 показва стратегическото потребление на Силите за световен отговор на Съединени американски щати и утвърждава способността на американското европейско командване да изпраща сили с висока подготвеност до избрани зони, като по едно и също време с това усъвършенства оперативната съгласуемост на съдружниците в НАТО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР