Един успешен лозунг може да свърши по-бързо и повече работа

...
Един успешен лозунг може да свърши по-бързо и повече работа
Коментари Харесай

"Мутри, вън!" работи, но "Мутри, вътре!" е по-важно

Един сполучлив девиз може да свърши по-бързо и повече работа от хиляди речи. Преди близо година президентът Румен Радев каза  " Мутри, вън! ". Тогава мутрите се усещаха задоволително мощни, с цел да извършат назидателна акция  в президентството, тъй като владееха трите управляващи - законодателна, изпълнителна и правосъдна. Бонус им беше и " четвъртата власт " (медиите), която неистово ги аплодираше. Готвеха се да векуват и не виждаха опасност за себе си нито в страната, нито в чужбина.

За по-малко от година ориста им се прекърши, тъй като се оказа, че лозунгът на президента е попаднал право в задачата. С призива " Не на страха, ще си върнем България! " той освободи от страховете хиляди свои съидейници, които с продължителни митинги разсъниха религия в обществото, че с групова воля може да отбрани достолепието си. В променената среда мутрите започнаха да мислят не толкоз за по-нататъшното си замогване, що се касае за своето оцеляване.

 

Къде е всесилният Бойко Борисов

 

- любимецът на масите и на интернационалното състояние? От грандоманския си джип ръси брътвежи по горски пътеки, където се катери макар изтънелия си менискус. Когато усети, че губи властта, първата му работа бе да се укрие под претекст, че е болен или отпускар. Къде е страшилището на задкулисието Делян Пеевски, чието корпулентно наличие витаеше от медиите, през политиката и бизнеса, та чак до прокуратурата? Изпусна въздуха като спукан балон, откакто американците го боднаха с иглата " Магнитски ". От него се разбягаха както личната му майка, по този начин и партията Движение за права и свободи, която му служеше като детска люлка за нехаен сън. Къде е страховитият главен прокурор Иван Гешев? Вкопчил се в поста си на официално съображение, през днешния ден се озърта да не бъде видян, когато отива към кабинета си?

Едва ли някой е вярвал преди година, че империята на мутрите е толкоз уязвима. За месец служебното държавно управление съумя единствено да отмести капака на официалната пропаганда, с цел да се усети зловонието на гнилостните процеси в страната. Докато трае късият му мандат, несъмнено няма да запомним имената на всичките му министри, само че ще помним далаверите, посочени от тях. Разбира се, никой не е сюрпризиран, тъй като се знаеше, че се краде безобразно. Според на групата на " зелените " в Европарламента от 2018 година корупцията коства на България над 11 милиарда евро годишно.

 

Но не трябва да се вършат илюзии

 

- сега следим не толкоз разпад на криминалната империя, колкото снишаване на мутрите по команда. По същия метод се снишиха през 2006 година и стопираха да се избиват, изкомандвани да мируват, с цел да не спънат приемането на България в Европейския съюз през 2007 година После излязоха от именията си, наподобяващи бункери, смениха табелите на трибуквените си групировки и се заеха да си разпределят еврофондовете, които бяха задоволителни за всички, с цел да не се постанова да се стрелят по улиците.

Днес са преминали към пасивна опозиция посредством укриване на информация. Протежетата им във всички държавни структури имат задачата да отхвърлят колкото може по-дълго достъп до информация даже на новите си началници. Възприели са форма на незаконна битка. Кой би могъл да си показа подобен парадокс: шефът на Държавната организация за разузнаване да укрива информация от държавния глава, който е и главнокомандващ? Проходилият в политиката шоумен Слави Трифонов възнамеряваше да назова партията си " Няма такава страна ", само че се оказа, че има, и направи добре, като избра друго име за политическия си план.

Истинският фронт за отвоюване на страната през днешния ден е осведомителният. Когато държавна банка като ББР укрива информация от икономическия министър, това е тип измама. Същото е и когато управлението й отхвърля да се подчини на новите си надзорници. Когато шефът на държавното дружество " Автомагистрали " отхвърля да заяви на кого е раздавал предплатено милиони и милиарди, макар че съдът го е задължил по Закона за достъп до социална информация, това е офанзива на камикадзе против държавността. Когато всякакви осветени за корист с власт началници не престават да се държат за креслата си, значи считат страната за негодна да им излезе отсреща, тъй като имат гръб, който е незабележим.

 

Лозунгът " Мутри, вън! " ще остане настоящ,

 

до момента в който продължи отстраняването от държавните постове на забележимата част на мутрокрацията. Възможно е след скорошните избори този развой да се ускори, в случай че се потвърдят прогнозите да понесе още по-тежко проваляне заради изпаряването на страха от нея. Протестният избор може да създаде от втория опит постоянно държавно управление, което значи, че то ще получи време да пристъпи към разграждане на престъпните структури, паразитиращи върху страната. 

Но не е задоволително престъпният слугинаж да бъде изпъден от кабинетите и да бъде оставен на мира да употребява награбеното. Командата " Мутри, вън! " може да отпрати по екзотични посоки виновниците за злините в България, които я класират на последно място в Европейски Съюз по всички индикатори, с изключение на по отрицателните. 30-годишният престъпен преход ни е научил, че няма мутра, която да не си прави застраховка в задгранична сметка. Даже осъдените  " братя " (избе)Галеви откриха секрети пътеки да се укрият в последния миг и да не понесат наказване. Просто имаха ятаци в държавните структури, които им отвориха път за бягство. 

Обществото чака друго от новите ръководещи, за които ще отиде да гласоподава. Първо, пречистване на страната от " ятаците " ; второ, отмъщение и за тях, и за основните злосторници. Промяната може да стане единствено под лозунга

 

" Мутри, вътре! " (в затвора)

 

Това значи промяната да засегне не само законодателната и изпълнителната власт, които зависят от парламентарните избори, само че и правосъдната власт, чиято позиция съгласно конституцията е по-встрани. Обаче " настрана " не значи " над ", тъй като никой не е над обществото. Трябва да бъде разрушен дефинитивно митът, повдигнат от някогашния основен прокурор Иван Татарчев: " Над мен е единствено господ ". Чувството за недостижимост обладаваше до неотдавна и Бойко Борисов, който след всяка неистина обелваше очи нагоре и се кръстеше, с цел да получи помилван от Началника. За недостижим се смяташе и олигархът от първостепенна държавна значителност Делян Пеевски. Сигурно и техният покровител Иван Гешев живее с илюзията, че няма кой да му търси сметка. Вероятно ще се намерят и съдии, които, базирайки се на своето вътрешно разбиране, биха отправили предизвикателство към обществото, като че ли глас от небето им диктува какво да вършат.

Но никой не е по-голям от народа си. Ако магистрати продължат да слугуват на престъпния хайлайф, ще си проработят дружно с него подобаващи места за размисъл по отношение на вътрешните си убеждения. Обществото чака с интерес имената на лицата в правосъдната система, сдобили се с имения и банкови сметки в чужбина. Вече стана дума за съществуването на подобен списък и разгласяването му не може да се отсрочва безпределно. Магистрати и мутри един до друг в пандиза - за какво не? Щом са били дружно на открито, ще се погаждат и вътре.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР