Един турски гражданин и две жителки на Столипиново бяха задържани

...
Един турски гражданин и две жителки на Столипиново бяха задържани
Коментари Харесай

Избягал от турски затвор задържан с над 5 кг наркотици в габровско село

Един турски жител и две жителки на Столипиново бяха арестувани на 19 август с към 300 грама хероин в Пловдив. С техния арест, обаче, последват дейности, които демонстрират по какъв начин положителната съгласуваност сред службите може да даде резултат. Буквално минути, откакто пловдивската полиция подава на сътрудниците си в Габрово информация за количества опиат в габровското село Гиргини и обвинено лице,  екип от габровски криминалисти потегля на посочения адрес. Пред къщата на обвинения те го засичат в лек автомобил „ Мерцедес ”, а последвалите развития навеждат на мисълта, че се е готвел да бяга. На задната седалка на обвинения, 62 годишен     , е открита опаковка с 1 кг кокаин.  Заподозреният, който е съизвършител на турския жител, арестуван в Пловдив, не е оказал опозиция и даже е съдействал на криминалистите да открият останалото количество- 4 700 грама хероин, заровени на 40 см дълбочина в двора на къщата му.
Задържаният Веселин Н., прочут в града като Веско Песа, няма престъпно минало в България, само че през 2014 година е арестуван на изхода от Турция на контролно-пропусквателен пункт Капъкуле с 11 кг хероин. Осъден е на 9 години затвор, на процедура е излежал 4 година По неофициална информация, към момента се води избягал от пандиза в прилежащата ни страна, въпреки че там нямали сериозна процедура да връщат назад чужденци. Веско Песа е от Враца, само че много години се подвизава в Габрово. Той е строителен бизнесмен от близкото минало, банкрутирал, след това е един от съдружниците, закупили габроския хлебозавод, който още веднъж е бил доведен до банкрут. Предполага се, че с турския жител, арестуван в Пловдив, са лежали дружно в турски затвор. След арестите в Пловдив турчинът е с обвиняване по член 354 алинея 1 и е зад решетките, двете столипински фризьорки, арестувани при същата акция, са пуснати под гаранция от 3 000 лева всяка. Спрямо арестувания в габровското село Гиргини следва предявяване на обвиняване по същия член, само че за изключително огромни количества. По закон може да получи присъда затвор от 5 до 15 години и сериозна санкция. На пазарни цени кокаинът, открит в колата му, би се продал за 120 000 лева За цената на хероина се чака анализът на чистото вещество в него.
  Информация за взаимната полицейска акция дадоха на брифинг през днешния ден шефовете на ОД на МВР- Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев и на ОД на МВР-. Пловдив ст. комисар Борислав Муеров. Операцията и досъдебното разследване са под надзора на Окръжна прокуратура- Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР