Един цивилен е загинал, а други 18 души са били

...
Един цивилен е загинал, а други 18 души са били
Коментари Харесай

Руски обстрел над Одеса. Най-малко 1 е убит, а други 18 - ранени

Един граждански е умрял, а други 18 души са били ранени вследствие на обстрел от съветските войски в Одеса, заяви началникът на регионалната военна администрация Олег Кипер.

" Към 03:00 ч. в Одеса има 18 ранени, измежду които 4 деца. В лечебните заведения в града са приети в болница 14 души, три от тях са деца ", написа той в канала си в Telegram, представен от Би Би Си.

Кипер, без да прецизира детайлности, написа, че има нанесени вреди на гражданската инфраструктура, жилищни здания и религиозна институция в града.

Очевидно религиозната институция, за която е писал, е катедралата " Преображение Господне ". Видеозапис на пожара в постройката на катедралата е оповестен от локалните канали на Telegram.

Катедралата, която принадлежи на Украинската православна черква (Московска патриаршия), се намира в историческия център на Одеса и е под закрилата на ЮНЕСКО.

Тя е построена през XVIII в., само че е разрушена по време на руското комунистическо ръководство . Катедралата е възобновена след разпадането на Съветския съюз и е осветена персонално от главата на Руската православна черква, патриарх Кирил.

В Одеса след съветски обстрел са станали серия от детонации, оповестяват украинските управляващи и медии. Ръководителят на регионалната военна администрация Олег Кипер прикани жителите да останат в укритията, да не снимат работата на системите за противовъздушна защита и да не популяризират фотоси и видеоклипове в обществените мрежи .
 Руски въздушен удар порази китайското консулство в Одеса
Руски въздушен удар порази китайското консулство в Одеса

" Врагът не обръща внимание на нищо ", разяснява началникът на Одеското районно военно ръководство

Експлозиите са били чути по време на оповестената въздушна паника. Украинските военновъздушни сили оповестиха, че са записали изстрелвания на крилати ракети " Калибр " и свръхзвукови противокорабни ракети " Оникс " към Одеска и Николаевска област. Съобщава се също, че в посока Одеска област е изстреляна ракета Х-22 .

От вторник Одеса е подложена на непрестанен съветски обстрел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР