Един тесен кръг съдебно-политически кръг е фиксиран в главния прокурор

...
Един тесен кръг съдебно-политически кръг е фиксиран в главния прокурор
Коментари Харесай

Гешев: Един тесен кръг е фиксиран в главния прокурор

Един стеснен кръг съдебно-политически кръг е закрепен в основния прокурор - който и да е претендентът за този пост и по всяко време това - и преди, и в този момент. Това умозаключение направи номинираният за обвинител номер едно Иван Гешев.

Той изрази учудването си от настояването на Лозан Панов да се запознае с всичките му обвинителни актове. Гешев призна, че още не е чел писмото на шефа на Върховен касационен съд до основния прокурор, само че съобщи: " Не се тормозя от работата си. Оценката за работата на един прокурор я дава съдът. След като имам 233 наказани лица по мои обвинителни актове, значи съдът ми е дал отлична оценка ", отвърна задочно на Панов номинираният за основен прокурор.

" С решение на Висш съдебен съвет е призната сложна оценка от периодическото ми атестиране, която е оптималната, Висш съдебен съвет е оценил, че имам високи професионални качества, т.е., в случай че е по този начин, тези обстоятелства няма по какъв начин да не са му известни ", заключи прокурорът.

Гешев бе безапелационен, че в случай че до неотдавна си е мислел, че един стеснен кръг, включително и политически, има фиксация върху Сотир Цацаров, то към този момент е уверен, че тази фиксация е въобще върху фигурата на основния прокурор.

Иван Гешев добави, че има другари измежду съдиите, само че в никакъв случай не си е разрешавал да разяснява решенията на съда, до момента в който " очевидно това не е по този начин от обособени лица " от този кръг. Гешев е безапелационен, че щеше да бъде нападнат по същия метод " който и да беше на мойта позиция, откакто не е от кръга на хора, които генерират това напрежение ".-->

И посочи за кои приказва: " Един, стеснен дребен, в това число и политически кръг - в случай че не си от този кръг, ще се случи това, което се случва ", отсече номинираният за основен прокурор. И напомни, че когато е бил претендент Цацаров дружно с още двама кандидати, тогава отново " имаше обструкции, че е официално съревнование ". " Сега е един - за какво е един - тук става въпрос за безпринципно отношение. Явно един кръг не харесва прокуратурата, който и да е номиниран, реакцията ще е същата - компромати в медиите, доноси до Еврокомисията, циркулиране по конгреси и храчене ", заключи Гешев.  

По случая Полфрийман той не се е ангажира с прогнози, а единствено съобщи, че прокуратурата е сторила всичко, което е трябвало.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР