Един стар виц гласи, че разликата между англичаните и евреите

...
Един стар виц гласи, че разликата между англичаните и евреите
Коментари Харесай

Гавра от класа

Един остарял анекдот гласи, че разликата сред англичаните и евреите е в това, че англичанинът, когато си потегля, не споделя " довиждане ", а евреинът споделя " довиждане ", само че не си потегля.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов може и да пуска тъпи шегички за концлагера " Бухенвалд ", с което си навлече гнева на българските евреи, само че сходно на анекдота той сподели " довиждане " като подаде оставка като вицепремиер, само че действително не си отиде от властта, откакто бе завещан на поста от началника на кабинета му Мариана Николова.

" Новата хубост ", както от Движение за права и свободи нарекоха вицепремиерката, може и да не е била елементарна секретарка на Валери Симеонов, само че тъкмо като подмяна на шефа със секретарката му беше схваната в обществените мрежи рокадата във властта. Политически това е неравностойна замяна, която демонстрира неналичието на експерти в НФСБ по демографската политика, за която, в случай че не сте не запомнили, отговаряше Симеонов, и брутално разкрива желанието на водачът на НФСБ да продължи да дърпа конците на този сектор в кабинета. Трето, това предопределение е просто лековато. Фактът, че то провокира мигновено насмешки, пиперливи намеци, приказва самичък за себе си. Депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симов написа саркастично във фейсбук: " Сега Валери Симеонов да не вземе да стане началник на кабинета на Мариана Николова? " Според някогашния вътрешен министър Богомил Бонев пък би трябвало да сме признателни, че Симеонов не е номинирал домашния си любим.

Усещането, че нещата не са както би трябвало, се задълбочи както от нежеланието на премиера Бойко Борисов да изясни за какво тъкмо Мариана Николова би трябвало да бъде вицепремиер по демографските въпроси, по този начин и от първичните отзиви на коментаторите в телевизионния ефир. Един от най-уравновесените от тях, социологът Кънчо Стойчев назова в ефира на Българска национална телевизия промяната " сложен, само че неверен компромис " и с думите си сподели, че има прекомерно положително образование. Според обръгналия наблюдаващ не било добър знак към обществото, че шеф на кабинета е определен да размени досегашния си началник. Не беше добър знак и че никой от ГЕРБ не стана в пленарната зала, с цел да отбрани кандидатурата на Николова. На процедура четири часа депутатите сякаш се занимава с този въпрос, само че в действителност не обсъждаха всъщност кандидатурата за заместител на Бойко Борисов. Вероятно е нямало какво да разискват.

Всъщност, не можем да отречем, че Валери Симеонов отново прояви поредност. Както се изгаври с майките на деца с увреждания, по този начин и продължи като не се извини, а се разгласи за жертва на медийна акция, с цел да завърши с следващата подигравка като натресе шефката на кабинета си да ръководи страната, в случаите когато няма някой различен с по-голяма подготвеност. Очевидно Симеонов се е възползвал от позата сутерен, в която се намира министър председателят Борисов по отношение на съдружния си сътрудник.

Министър-председателят ще търпи, тъй като към момента не е подготвен за предварителни избори. Със зъби и нокти ще се пробва да задържи това вонящо към този момент на гнилоч ръководство, с цел да го докара отгоре-отгоре до след изборите за Европарламент през април следващата година. Тогава към този момент ще може да въздъхне с облекчение, да си спретне някой различен митинг, мотиви към този момент има всяка седмица, и да се самосвали, с цел да може на есен да съвмести изключителните парламентарни избори с постоянните локални. Това е един от обсъжданите в политическите среди сюжети.

Още повече, че както се обрисува нищо чудно известният щоумен Слави Трифонов, който се самообяви за институция, да склони да изиграе ролята на следващата патерица на ГЕРБ във властта. Поне такова усещане оставя той както със остарялото си другарство с Борисов, по този начин и с екранното си държание от последните дни. Феновете на Трифонов и предаването му като нищо могат да вкарат в Народното събрание негова или посочена от него политическа групировка, сочат социологически проучвания. Чалгализирани, нечалгализирани гласоподаватели - туй е ситуацията. Дори да вземе не повече от десетина %, това няма изключително значение за ГЕРБ и Борисов. Двайсетина славитрифоновски депутати ще му свършат прелестна работа за още един управнически мандат, пък въпреки и още веднъж обичайно незавършен. Но за издялкването на новата патерица на Борисов и сие е нужно още време и навеждането пред капризите на Валери Симеонов го обезпечава.

Най-потресаващото в тази ситуация е, че пострадалите в лицето на българския народ наподобява възприемат протичащото се единствено откъм пикантната му страна. Но нещата са страшни. Общество, което е готово без доста да мисли, да стачкува против всички партии, против всичко неприятно и за всичко хубаво, е политически незряло и това е потресно трийсет години след 10 ноември. Общество, което въобще позволява деструктивни хора като Валери Симеонов във властта, което е на път да се довери на шоумен, единствено с цел да даде на Борисов за четвърти, пети, двайсет и пети път властта, очевидно не е изпило докрай горчивата чаша на така наречен преход. То продължава да скача по мотиката. Дано най-малко дръжката й да се счупи преди българската глава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР