Един стар лаф гласи, че добрите момчета отиват в рая,

...
Един стар лаф гласи, че добрите момчета отиват в рая,
Коментари Харесай

Най-добрият офроудър е готов за екстремни приключения

 All-new 2018 Jeep® Wrangler Rubicon

Един остарял лаф гласи, че положителните момчета отиват в парадайса, а неприятните – където си изискат. Но с цел да отидат в действителност където си изискат, им би трябвало подобаващ автомобил. Ако са се запътили вдън гори тилилейски, няма да намерят по-добра и съответна отвън асфалта машина от Jeep Wrangler. Култовият офроудър е безспорен стопанин на всички терени, само че се откроява също по този начин блестящо и в града. Няма метод някой да остане неусетен с този възвишен и невъзпитан на външен тип всъдеход, който с всеки собствен подробност крещи: „ Аз съм основан да надвивам природата! “

 All-new 2018 Jeep® Wrangler Rubicon

На пръстите на едната ръка се броят същински проходимите коли, предопределени за употреба в най-сурови условия като тиня, вода, пясък, сняг, камъни. Повечето от тях са по-стари модели, ръбовати и недодялани, само че потвърдили се в течение на годините и покрити с именита популярност. Как се обновява една автомобилна икона? С решението на тази задача Jeep изпреварва съперниците си, защото в Mercedes още не са изцяло подготвени с новата G-класа, а и от Land Rover не излизат вести за нов Defender.

 All-new 2018 Jeep® Wrangler Rubicon

Дизайнерите на американската марка са работили мъдро и внимателно, без да трансформират значително достоверните форми на Wrangler. Четвъртото потомство е напълно нова структура, „ облечена “ по присъщата за модела мода, която го прави толкоз добре различим.

 All-new 2018 Jeep® Wrangler Rubicon

Характерната внушителна радиаторна решетка с шест отвесни ребра е осъвременена, резервират се и кръглите фарове (LED), а дневните светлини съставляват светодиодни линии върху калниците до мигачите. Правоъгълните задни светлини също са LED и се виждат отдалеко със забележителния 3D резултат.

 All-new 2018 Jeep® Wrangler Rubicon

Както и до момента, Wrangler се предлага на купувачите с две и с четири порти, с две дължини на междуосието, както и с разнообразни комбинации на каросерията и покрива. Собственикът може да демонтира порти и панели, да отваря напред челното стъкло и да конфигурира офроудъра по свое предпочитание според от терена и изискванията. Ще се предлага богато портфолио от 200 спомагателни аксесоара – от шнорхели до тръбни порти.

 All-new 2018 Jeep® Wrangler Rubicon

Добре познатите ъгловати форми са леко смекчени, изменен е наклонът на челното стъкло, понижено е и тежестта на автомобила с към 100 кг. Всичко това е направено задоволително внимателно, с цел да не се загуби безапелационния темперамент на модела, а да се реализира по-добра аеродинамика, по-нисък разход на гориво и на отделяните нездравословни излъчвания. Част от съставените елементи на каросерията са направени от алуминий и леки сплави, а рамата е излята от високоякостна стомана с нараснала издръжливост.

 All-new 2018 Jeep® Wrangler Rubicon

Много по-видими са измененията в пътническата кабина, която е „ облагородена “ до равнището на премиум SUV. Качването се улеснява от дръжките на предните колони. Таблото остава по офроудърски изправено против пасажерите, а в средата му е ситуиран пъстър сензорен екран с диаметър 8 инча. Той служи за ръководство и за изображение на работата на многочислените електронни системи на борда като камера за заден ход и други асистенти.

 All-new 2018 Jeep® Wrangler Rubicon

Водачът може да свърже своя смарт телефон с инфо-развлекателната система и да употребява функционалностите на платформите Apple Car Play и Android Auto. Всички превключватели и бутони са нови, има няколко USB изхода, места за телефони и движимости и даже контакт напрегнато 115 волта.

 All-new 2018 Jeep® Wrangler Rubicon

Удобните кожени седалки, кормилото с отопление и двузоновият климатроник вършат пътуването удобно, без значение от външните условия. Когато се зацапа, интериорът може да бъде почистен, защото материалите са подобаващи и издръжливи.

 2018 Jeep® Wrangler JK Rubicon Recon

На европейския пазар Wrangler ще се предлага с напълно нов четирицилиндров бензинов мотор с размер 2,0 л, който работи с двойно турбо пълнене и два разпределителни вала. Двигателят генерира мощ от 270 конски сили и 400 Nm миг. При ниски обороти и неочаквана потребност от висока двигателна сила той ще бъде подпомаган от стартовия генератор като при така наречен меки хибриди. Скоростните кутии са 6-степенна механична и 8-степенна автоматизирана.

 All-new 2018 Jeep® Wrangler Rubicon

Досегашният 3,6-литров атмосферен мотор V6 ще бъде разполагаем единствено за американските купувачи. През 2019 година в Щатите ще се появи още един, само че дизелов елемент V6 с запас от 260 конски сили и 600 Nm. Засега не се оповестено дали този вид ще се продава в Европа, само че е доста евентуално да бъде стартиран с оглед търсенето на мощни дизелови джипове. Сред качествата, които ще се харесат на всички, е доста усъвършенстваната шумоизолация и удобното возене – по тези индикатори чистокръвният офроудър не отстъпва на първокласните SUV-ове, които засрамва при всяко излизане от асфалта.

 171108_jeep_nuova-wrangler_02

Ненадмината 4х4 проходимост с 33-инчови гуми!

Почитателите на офроуда самоуверено могат да вкарат новия Wrangler в пущинака, тъй като с този автомобил ще минат оттова, където другите закъсват. Автомобилът има дълбочина на прегазване във водни трудности до 76 см и може да тегли ремарке с тегло до 1,5 тона.

 All-new 2018 Jeep® Wrangler Rubicon

Моделът ще се предлага в три разновидността на съоръжение – Sport, Sahara и Rubicon, като последният е най-коравият всъдеход и стъпва върху големи 33-инчови офроуд гуми. Ъгълът на предна проходимост доближава 44 градуса, на надлъжна – 27,8 градуса. Диференциалите разполагат с функционалност за заключване, а за първи път по-високите равнища на съоръжение ще разполагат с непрекъснато двойно предаване с автоматизирано включване на предния мост. Системите за ръководство на въртящия миг обезпечават непрекъснато сцепление на четирите колела, а това разрешава рискови офроуд маневри.

 All-new 2018 Jeep® Wrangler Rubicon
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР