Един сребърен и два бронзови медала спечелиха българските състезателки в

...
Един сребърен и два бронзови медала спечелиха българските състезателки в
Коментари Харесай

Нови три медала за гимнастичките ни на Световната купа в Милано

Един сребърен и два бронзови медала завоюваха българските състезателки в първите три финала на обособените уреди на Световната купа по художествена гимнастика в Милано (Италия). Боряна Калейн стана втора на топка, Стилияна Николова трета на същия апарат, а ансамбълът взе бронз на финала на композицията с пет обръча.
На финала на топка при дамите Боряна Калейн игра доста мощно и с оценка от 34.650 точки взе среброто. Другата българка Стилияна Николова също показа добре своето комбиниране добре и с 34.050 точки се окичи с бронза. Първоначално съдиите й дадоха 33.650, само че от българския щаб подадоха контестация, която беше почетена и оценката нараснала на 34.050 точки.
Златният орден на топка завоюва представителката на Германия Дария Варфоломеев с 35.850 точки. На финала на обръч и двете българки позволиха груби неточности. С резултат от 32.250 точки Стилияна Николова приключи на шеста позиция, а Боряна Калейн беше оценена с 32.050 точки и се класира седма.

Шампионка стана София Рафаели (Италия) с 35.900 точки, пред Виктория Оноприенко (Украйна) с 35.250 и Дария Варфоломеев (Германия) с 35.100 точки.

При ансамблите на пет обръча Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова взеха бронзов орден. Възпитаничките на Весела Димитрова, Михаела Маевска и Ясена Стойнева получиха оценка 35.550 и се подредиха трети.

Златото завоюва тимът на Израел с 37.550 точки, а втори са домакините от Италия с 37.000.

Така досега България има четири оценки от шампионата - едно сребърно и три бронзови, откакто през вчерашния ден Стилияна Николова се класира трета в многобоя.

По-късно през днешния ден са финалите на бухалки с присъединяване на Николова и на лента, където ще играят Стилияна Николова и Боряна Калейн. При ансамблите България не е измежду финалистите на три ленти и две топки.

Това е последно съревнование преди Световното състезание по художествена гимнастика във Валенсия, което ще стартира на 23 август.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР