Един секретен проект на BMW от 80-те години на миналия

...
Един секретен проект на BMW от 80-те години на миналия
Коментари Харесай

Вижте нестандартен прототип на BMW от 80-те с V16 мотор

Един конфиденциален план на BMW от 80-те години на предишния век демонстрират много истински хрумвания.
Преди към 40 години емисионните стандарти и условията за сигурност не играеха толкоз сериозна роля в автомобилната промишленост. Именно тогава се родиха някои изключителни планове, като този конфиденциален първообраз на BMW, предава Autoclub.

Става дума за така наречен " Goldfish " или " Secret Seven ", който съставлява концепцията на баварците от 1987 година за флагманска версия на тогавашната Серия 7. Концепцията е била това да се трансформира в най-бързия сериен седан на пазара. За задачата моторът е трябвало да бъде огромен, в действителност огромен. " Секретната седмица " получава 6.7-литров V12 елемент, който на процедура съставлява V12 с добавени четири спомагателни цилиндъра.

За да действа добре моторът, той получава специфична система за ръководство на горивото и запалването, която разделя условно елемента на два 8-цилиндрови редови мотора. Резултатът е 408 к.с. и ускоряване от място до 100 км/ч за към шест секунди. Впечатляващи резултати за това време.

Поради размерите на елемента, в предния панер не остава място за охладителните радиатори. Именно поради това, охладителната система е изтеглена в багажника, като това изяснява и големите хриле, които виждате на задните калници.

За жал, още веднъж емисионните рестрикции поставят завършек на плана и по този начин той в никакъв случай не доближава до серийно произвеждане.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР