Един през друг, въпросите към Столична община се трупаха успоредно

...
Един през друг, въпросите към Столична община се трупаха успоредно
Коментари Харесай

Едно към едно с кмета: За мръсния въздух, Крусев, Графа и става ли по-добър град София

Един през различен, въпросите към Столична община се трупаха паралелно със снежинките от първия сняг през последните седмици. Започна се с ремонтите, мина през оставката на зам.-кмета по превоза и стигнаха до замърсяването на въздуха. Ролята на снегорин в Общинския съвет през днешния ден пое персонално Йорданка Фандъкова. Пред локалния парламент тя показа в елементи работата на нейния екип по решение на най-наболелите проблеми на София.

Фандъкова изясни по какъв начин върви битката против фините прахови частици във въздуха, разкри по какъв начин можем да понижим до 80% замърсяването и акцентира, че нищо няма да бъде решено с политикантстване. Тя разяснява и станалия легендарен ремонт на ул. Граф Игнатиев ". напомни досегашния й тип на " лунен пейзаж с ориенталски привкус ". Едновременно с това Йорданка Фандъкова обърна внимание на цялостната работа по транспортната инфраструктура на столицата под управлението на подалия във вторник оставка Евгени Крусев.

На днешното съвещание на Общинския съвет градоначалникът оповести още една вест. Докато се обясни дали " някой е заигравал с снабдители ", овакантения от Крусев пост на зам.-кмет по превоза краткотрайно поема Дончо Барбалов.

Ето какво сподели Йорданка Фандъкова пред Столичния общински съвет през днешния ден:

За качеството на въздуха

На първо място - казусът с качеството на въздуха и високите равнища на ФПЧ, които се записват в София от края на предходната и началото на тази седмица. Благодаря на всички, които при започване на годината подкрепихте механизма, който ни дава опция да реагираме със серия от ограничения при утежняване на качеството на въздуха.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР