Един предприемач от Индия се оказа най-големият печеливш от това,

...
Един предприемач от Индия се оказа най-големият печеливш от това,
Коментари Харесай

Предприемачът, забогатял от затварянето на 1,3 милиарда индийци в домовете им заради пандемията

Един бизнесмен от Индия се оказа най-големият печеливш от това, че държавното управление в страната подреди 1,3 милиарда души да си останат у дома за период от три седмици.

Милиардерът Радакишан Дамани е съумял да запише най-големият растеж на чистото си положение измежду най-богатите си сънародници с помощта на веригата супермаркети Avenue Supermarts, която ръководи.

Според Bloomberg Billionaires Index той е нараснал благосъстоянието си с близо 11% от началото на годината до 10,7 милиарда $. Това го прави милиардерът с максимален растеж измежду всички 12 индийци, които влизат в класацията.

Ръстът в благосъстоянието му се дължи на акциите на Avenue Supermarts, които до момента през 2020 година са поскъпнали с 24%. Освен това през последния месец веригата регистрира забележителен растеж на продажбите си, откакто хората в Индия започнаха да се запасяват с хранителни артикули за 3-седмичната си карантина.

Кирус Поонавала е другият индийски бизнесмен всред всички 12 в Bloomberg Billionaires Index, който е забогатял през 2020 година. Той е притежател и създател на производителят на ваксини Serum Institute of India. Неговото чисто положение се е нараснало с 2,6 на 100 до 8,9 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР