Един пояс, един път е един от най-мащабните проекти в

...
Един пояс, един път е един от най-мащабните проекти в
Коментари Харесай

Уникална изложба рисува Пътя на коприната

" Един пояс, веднъж " е един от най-мащабните планове в актуалната история на Китай. Той придава ново значение на античния Път на коприната във връзките на страната с останалите страни.

Печатната графика е квинтесенцията на китайската просвета, отличаваща се с неповторимо развиване и присъщ жанр. Под самодейността " Печелившо сътрудничество/Един пояс, веднъж ", Творческата графична база в Гуанлан, Китай, кани изявени локални художници и създатели от страните, ситуирани по " Пояса и Пътя ", за реализиране на културен продан.

Базата за истинска печатна графика e място за основаването на графични творби, печатане, излагане, колекциониране, образование и изследователска активност.

 Снимка 309892

Изложбата показва селекция от над 100 произведения, основани в базата Гуанлан през миналата година от създатели от Китай, България, Словения, Унгария, Полша, Сърбия, Русия, Естония, Гърция, Хърватия, Босна и Херцеговина, Тайланд, Египет, Пакистан, Ирак, Индонезия, Индия, Бахрейн, Непал, Бангладеш, Камбоджа, Монголия.

Експозицията наблюдава процесите и трендовете в региона на актуалната графика и разнообразието на графичните техники като литография, офорт, суха игла, акватинта, ситопечат - всяка със своите особености и характерни похвати.

 Снимка 309894

С емфатичен нюх за търсене на нов еластичен изказ и изразителност, създателите потвърждават неизчерпаемите благоприятни условия на това изкуство, в което се преплитат разнообразни тематики и сюжети, страсти и положения.

Международната графична изложбата е взаимен план на НХГ и Музеят на графиката - Гуанлан
и ще бъде открита на 1 септември от 18.00 часа в Двореца.
Експозицията ще продължи до 15 октомври.

сн.: НХГ
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР