Един полицай е настанен в неврохирургията на сливенската болница с

...
Един полицай е настанен в неврохирургията на сливенската болница с
Коментари Харесай

Агресия срещу полицаи в ромската махала в Сливен

Един служител на реда е настанен в неврохирургията на сливенската болница с мозъчно разтърсване и контузии по главата след конфликт нощес в рамската махала на Сливен. Други трима служители на реда също са потърпевши при случая. Всички са без заплаха за живота. След извършена тази заран профилирана полицейска интервенция са арестувани девет престъпно проявени роми взели участие в сбиването.

Сливен

Инцидентът е станал откакто два полицейски екипа са се отзовали на сигнал за мощна музика в квартал Надежда. Ромите, които били в нетрезво положение отказали да изпълнят полицейското предписание за прекъсване на музиката.

При опит да бъдат арестувани двама роми, от прилежащите улички се е събрала навалица. Те почнали да хвърлят против служителите на реда бутилки, камъни и буркани. Пострадали са четирима униформени, единият от които е настанен в болница.

доктор Йордан Йорданов, неврохирург, МБАЛ „ Иван Селимински " - Сливен: Днес сутринта беше приет в болница в неврохирургията с мозъчно разтърсване и рана на главата. Не чакаме някакви затруднения... в случай че всичко е наред в границите на две-три денонощия би трябвало да се прибере да се долекува. ст. комисар Димитър Величков, шеф на ОД МВР-Сливен: С утринта е извършена профилирана полицейска интервенция, при която са арестувани 9 лица.  Полицай е в болница след конфликт с роми в Сливен, 9 души са арестувани Полицай е в болница след конфликт с роми в Сливен, 9 души са арестувани
9 души са били арестувани след конфликт сред роми и служители на реда в квартал "Надежда " в Сливен. Това заяви пред публицисти шефът на ОД на МВР-Сливен ст...

Четирима от тях са арестувани за 72 часа. Те са упрекнати в непристойни дейности, жестоко нарушение на публичния ред и възпрепятстване органите на реда.

В ромската махала на Сливен през днешния ден няма засилено полицейско наличие. Обстановката е спокойна, а локалните поданици отхвърлят да приказват за случая и за непрекъснатата мощна музика.

- Нищо не знам какво става.


- Кавгата беше вътре, що не влизате вътре, влезте вътре...


- То целия квартал пуска, цялата улица.

За събота и неделя в ромския квартал са планувани инспекции за съблюдаване на публичния ред.

Вътрешният министър Младен Маринов съобщи по отношение на случая в Сливен, че няма да разреши нахлуване над служител на реда, когато служителят на реда извършва служебните си отговорности. Маринов е разпоредил при такива случаи да се ползва изрично закона и без значение какъв брой служители на реда са нужни да се въдвори ред и да се задържат причинителите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР