Един пенсионер няма как да дава по 3 лв. на

...
Един пенсионер няма как да дава по 3 лв. на
Коментари Харесай

Адв. Марковски: Държавата трябва да плаща маските, които изисква

Един пенсионер няма по какъв начин да дава по 3 лева дневно за маски. Законът споделя, че в изискванията за осъществяване на противоепидемичните ограничения, в случай че те са свързани с разход, то той е за сметка на държавния бюджет.
Така пред Нова тв юрист Марин Марковски изясни от юридически аспект дали защитните маски би трябвало да бъдат безвъзмездни.

„ В Закона написа още: „ Държавните и общински органи основават нужните условия за осъществяване на ограниченията по член 47 - като слагане на маски. Средствата за това се обезпечават от държавния бюджет”, уточни юристът.

Той разяснява и дали физическо лице може да апелира санкция, наложена в градския превоз, за неносене на маска, като се има поради противоречивият текст в закона.

„ Съставя се акт за административно нарушаване, прави се наказателно разпореждане и получилият акта има право да го апелира пред съда. Неговият юрист декларира, че според закона клиентът му няма маска, тъй като страната не е осигурила. Тоест, има несъгласие, което е сериозно”, съобщи Марковски.

Според него страна би трябвало да раздава маски и прикани за носене на защитни средства.

Юристът разяснява и предварително свалената карантина на българските министър председател и президент, които бяха контактни лица на инфектирани с COVID-19.

„ Смятам, че има извънредно огромен проблем. Когато налице е административна заповед, тя е годна за всички. Има тъждество на закона с права и отговорности, съгласно Конституцията. Ако в закона има изключения и се сочи кои са - тогава да. В заповедта, в случай че не е записано, би трябвало да се извършва безпрекословно”, съобщи Марковски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР