Един парижки квартал се сбогува с любимците си и никога

...
Един парижки квартал се сбогува с любимците си и никога
Коментари Харесай

Парижки квартал се разделя с плюшените мечета

Един парижки квартал се сбогува с любимците си и в никакъв случай няма да познаете кои или по-скоро - какви са те. Плюшени мечета, и то голям брой.

Всеки, който ги види, желае да ги прегърне, а мнозина в действителност го вършат. Тези другари са на всички места в квартал Ле Гоблен в Париж. Участват в разнообразни подиуми - трогателни и не до там. Идеята да се появят тук е на 53-годишния книжар Филип и както постоянно се случва, го осенила напълно инцидентно.
Филип, книжар и основател на плана за мечетата: Работя в 13-ти регион и когато за първи път пристигнах с колата, в която имаше плюшени мечета, видях по какъв начин хората ги гледаха и си споделих - те се усмихват, снимат се с тях - за какво не? И тогава изпратихме мечета на всички магазини в близост. И по този начин създадохме плана.Баркат, гражданин на квартала: Идеята е страхотна. Живея над входа на метростанцията и ги виждам всеки ден. Ставаха от ден на ден..вече най-малко от два месеца. Дано да станат повече.
Мечетата се настанили в Ле Гоблен през ноември 2018 година И хората станали по-усмихнати, по-мили и по-добри. И естествено, се снимали повече.
Филип, книжар и основател на концепцията за мечетата: Жълтите жилетки също бяха тук и даже и те желаеха да се снимат с мечетата.
Сега Филип събра играчките, само че с обещанието, че те изчезват вечно, а като всички мечки - ще се отдадат на зимен сън.
Лилиан, парижанка: Чухме, че мечетата си потеглят и внуците ми доста се разстроиха, по тази причина взехме решение да дойдем да се сбогуваме.
Жителите на квартала към този момент ги чакат да се върнат. Мечетата от Ле Гоблен - сладкия знак на квартала.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР