Един палестинец е убит при сблъсъци с израелските сили на

...
Един палестинец е убит при сблъсъци с израелските сили на
Коментари Харесай

Първа жертва в Палестина след решението на Тръмп

Един палестинец е погубен при конфликти с израелските сили на границата с Ивицата Газа, заяви палестинското здравно министерство, представено от " Таймс оф Израел " и " Аарец ".

Ведомството разяснява, че 30-годишният Мохамед ал Масри е погубен при конфликти с израелската войска източно от втория максимален град в Ивицата Газа Хан Юнис.

Минути по-късно палестинското здравно министерство заяви, че втори палестинец е погубен при конфликтите с израелските сили на границата на Ивицата Газа с еврейската страна. Убийството е станало до Хан Юнис.

Ранените при размириците на Западния бряг, в Газа и Йерусалим съгласно Червения полумесец на Палестина са 245 души, 11 души са ранени с бойни патрони.

Това са първите регистрирани смъртни случаи по отношение на решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да разгласи Йерусалим за столица на Израел.

Около 3000 души стачкуват на Западния бряг - в градовете Рамала, Хеброн и Витлеем. Демонстрантите хвърлят коктейли " Молотов " и камъни, а силите за сигурност дават отговор със пукотевица, употребявайки бойни и гумени патрони, както и сълзотворен газ.
Полицията на Израел ускори ограниченията за сигурност поради " деня на гнева ".

В редица мюсюлмански страни се организират протестни демонстрации по отношение на решението.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР