Eдин от защитените свидетели по разследването срещу и.ф. главен прокурор

...
Eдин от защитените свидетели по разследването срещу и.ф. главен прокурор
Коментари Харесай

Тайният свидетел по делото „Пепи Еврото“ се оказа адвокатът на Нотариуса

Eдин от предпазените очевидци по следствието против и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов за активността му като зам.-главен прокурор е получил заплашително писмо. Става въпрос за делото „ Пепи Еврото “.
Прочетете още
Прокурорът по случая разкри единствено самоличността на очевидеца. Анонимният очевидец е юрист Велимир Атанасов. Неговата отбрана се смъква, посочи наблюдаващият прокурор Йордан Петров.

Защитеният очевидец изпраща писма до няколко институции, че е получил закани и по този начин разкрива самоличността си, демонстрират данни от Върховния касационен съд.

Атанасов е привързан към делото персонално от някогашната шефка на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, изясни наблюдаващия прокурор Петров.

„ Адвокат Велемир Атанасов е от лицата, които са извънредно доближени към Мартин Божанов-Нотариуса и бива разследван също за възможното присъединяване в проведена незаконна група “, добави той.

Зартова и Атанасов не бяха открити за коментар. Според прокурор Петров, макар офанзивите от групата на Нотариуса, делото ще бъде доведено до край. Лятото той е изискал достъп до секретните материали, с цел да ревизира информацията.

Междувременно антимафиотите стигнаха до мъжа, изпращал имейли със закани до арбитър Владислава Цариградски.

Оказва се, че с изключение на арбитър Цариградска той е заплашвал и други магистрати, институции и предприемачи, написа БТВ. 

По информация създателят на имейлите е Илко Захариев. Той е от Сливен, живее в София и води бездомнически живот. Движи се най-вече в централната част на града. Заплахи изпраща от ноември предходната година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР