Един от загиналите е руският казак Владимир Логинов от Калининград,

...
Един от загиналите е руският казак Владимир Логинов от Калининград,
Коментари Харесай

Русия призна за загинали руснаци в Сирия при удари на САЩ

Един от починалите е съветският казак Владимир Логинов от Калининград, оповестиха локални медии.
Снимка: http://kaliningradtoday.ru

Руското Министерство на външните работи удостовери през днешния ден гибелта на петима руснаци вследствие на удар от ръководената от Съединени американски щати коалиция в Сирия, заяви говорителката на ведомството Мария Захарова, представена от съветските медии. Според нея става дума за жители на Русия, само че всичко това изисквало осъществяването на още инспекции. " Бих желала да подчертая още един път, че не приказваме за съветски военнослужещи ", разясни говорителката. Информацията за десетки и стотици съветски жители, за които се твърди, че са били убити в Сирия при удар на обединението воглаве със Съединени американски щати, била публикувана от бойци, които се борят против сирийското държавно управление и била класическа дезинформация, посочи още Захарова. " Няма 400, нито 200, нито 100, даже не и 10 (избити съветски военни при въздушен удар на обединението, ръководена от Съединени американски щати ", акцентира говорителката.
Руски наемници от частната военна компания " Вагнер ", ранени при удар на американската авиация в Сирия, са върнати в родината и настанени за лекуване в лечебни заведения, следени от министерството на защитата, заяви организация Блумбърг. Според нейни източници наемниците се лекуват във военни лечебни заведения в Москва и Санкт Петербург. На 12 февруари стана ясно, че интернационалната коалиция отпред със Съединени американски щати е нанесла въздушен удар по последователи на Башар Асад и съветски наемници от " Вагнер ". По данни на азлични медии са убити от 100 до 300 души. Руското Министерство на защитата съобщи, че няма сведения за починали съветски жители в Сирия, тъй като въпросът не е от тяхната компетентност. От ведомството дават отговор единствено за настоящите военнослужещи от съветската войска, припомня вестникът.
Междувременно Ксения Собчак, претендент за президент на Русия на изборите след месец, предложи Народното събрание да проверява гибелта на съветски жители в сирийската провинция Дейр ез Зор на 7 февруари. Според нея авторитетна комисия би трябвало да огласи цялата информация за нещастието, да уточни имената на починалите и да назове отговорните за " този народен срам ". " Руската власт се държи по този начин, като че ли това не е нейна работа - различен е пратил в Сирия съветски наемници ", съобщи Собчак. По-рано различен претендент президент - Григорий Явлински, настоя сегашният президент Владимир Путин да даде пояснения по отношение на случая, прибавя " Обшчая газета ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР