Един от задържаните за корупция принцове в Саудитска Арабия беше

...
Един от задържаните за корупция принцове в Саудитска Арабия беше
Коментари Харесай

Освободиха един от арестуваните саудитски принцове

Един от арестуваните за корупция принцове в Саудитска Арабия беше освободен. Той съумя да реализира с управляващите съглашение като заплати за свободата си 1 милиарда $. Информацията беше доказана от източници от Комитета, който се бори с корупцията в кралството.


Принц Митеб бин Абдулах оглавяваше елитната Национална армия и години наред беше определян като основен кандидат за трона, само че в битката за престола, беше заместен от принц Салман. Двамата са братовчеди и съгласно слуховете изобщо не се схващат.

Преди три седмици принц 64-годишният Митеб се оказа в листата с упрекнати в корупция членове на кралското семейство и на 9 ноември беше задържан. Точно каква договорка е постигнал принцът за свободата си, към този момент не е ясно. Предполага се, че с изключение на голямата сума, която е платил, е трябвало да признае и за корупция.

Според публични саудитски източници, Митеб е упрекнат в злоупотреби и възлагане на контракти на негови лични компании.

Още трима от арестуваните членове на кралското семейство са договорили да бъдат освободени. Засега, обаче, не се оповестяват имената им, нито каква е цената на свободата им.

Престонаследникът принц Салман стартира акцията против корумпираните членове на кралското семейство и високопоставени членове на държавното управление при започване на ноември. За три седмици над 200 души бяха арестувани.
 Арестуваха 11 саудитски принцове за корупция Арестуваха 11 саудитски принцове за корупция
Мащабна акция против корупцията в Саудитска Арабия. Задържани са 11 принцове, 4-ма настоящи и няколко някогашни министри, общо 40 души. Те са упрекнати в к...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР